SPORT 30 august 2012

CFR Cluj a învins-o din nou pe Basel. Ardelenii sunt în grupele Champions League

de Covasna Media | 562 vizualizări

CFR Cluj a câştigat cu 1-0 returul cu FC Basel, din play-off-ul Ligii Campionilor. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc joi, 30 august, de la ora 18.45.

După două calificări directe în grupele Ligii Campionilor, în 2008 şi 2010, CFR Cluj a ajuns din nou printre granzii fotbalului european, de data aceasta după ce a trecut două tururi preliminare. La trei săptămâni după ce i-au eliminat pe cehii de la Slovan Liberec, ardelenii antrenaţi de Ioan Andone i-au scos acum din competiţie pe elveţienii de la FC Basel, în dauna cărora pierduseră locul 3 în grupă în urmă cu două sezoane.

CFR Cluj a răzbunat contraperformanţa din 2010 cu o dublă victorie asupra fotbaliştilor din Ţara Cantoanelor şi, după 2-1 în Elveţia, au câştigat şi în Gruia, cu scorul de 1-0. Campioana României a început excelent partida retur şi a deschis scorul din minutul 20, graţie golului marcat cu capul de Pantelis Kapetanos.

Basel trebuia să marcheze de două ori pentru a duce meciul în prelungiri, iar un moment de cumpănă s-a consemnat în finalul primei reprize, când portarul Felgueiras a avut o intervenţie neglijentă asupra lui Streller, iar arbitrul a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată însă mult peste poartă de Alexander Frey. În repriza secundă ardelenii s-au mulţumit să ţină mingea departe de propriul careu, fără a apăsa prea mult pedala de acceleraţie, iar cele 45 de minute s-au scurs fără urmări pe tabela de marcaj. Astfel, cu scorul general de 3-1 CFR Cluj se califică în grupele Ligii Campionilor.

Viitoarele adversare ale campioanei României vor fi cunoscute în urma tragerii la sorţi ce va avea loc joi, 30 august (ora 18.45), la Monte Carlo.

Ardelenii vor face parte din urna a 4-a valorică, alături de Celtic Glasgow, Borussia Dortmund, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Malaga, Montpellier şi Nordsjaelland.

Din urna 1 valorică fac parte Chelsea, FC Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Real Madrid, Arsenal Londra, FC Porto şi AC Milan.

Din urna a 2-a valorică fac parte Valencia, Benfica Lisabona, Şahtior Doneţk, Zenit St. Petersburg, Schalke 04, Manchester City, Sporting Braga şi Dinamo Kiev.

Componenţa celei de-a 3-a urne valorice este următoarea: Olympiacos Pireu, Ajax Amsterdam, Anderlecht, Juventus, FC Copenhaga sau Lille, Spartak Moscova, Paris Saint-Germain şi Galatasaray Istanbul.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.