SPORT 9 august 2017

Ce sunt marcajele rutiere galbene de pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2572 vizualizări

Marți după-masa, pe străzile centrale din Sfântu Gheorghe au apărut o serie de marcaje rutiere de culoare galbenă

Câteva străzi centrale din municipiul Sfântu Gheorghe au primit, marți la prânz, câteva  marcaje rutiere noi, de culoare galbenă. Cu toate că unii au fost duși cu gândul la noi lucrări de modernizare și reparare a străzilor, autoritățile locale ne spun că ele au, de fapt, un alt scop.

Rolul marcajelor rutiere de culoare galbenă este de a ghida participanții la competiția „Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc” pe traseul din orașul Sfântu Gheorghe, ne-a informat, marți, administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba. 

A XI-a ediție a concursului „Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc” începe miercuri, 9 august. Aproape 100 de participanți din toată țara și din străinătate vor lua parte la evenimentul sportiv care debutează în parcul central din Sfântu Gheorghe.

„Noi considerăm că este un eveniment care promovează regiunea atât din punct de vedere turistic, cât și din punct de vedere al sportului de performanță și de masă. Sunt extrem de fericit că anul acesta județul Covasna și municipiul Sfântu Gheorghe primesc un rol mai important în organizarea și desfășurarea acestui eveniment. Pe data de 9, miercuri-seara, de aici, din Sfântu Gheorghe, va porni a XI-a ediție a «Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc»”, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Prima etapă a competiției – care se va desfășura în perioada 9–12 august – va debuta joi, 10 august, în orașul Covasna: cicliștii vor porni din stațiune către orașul Târgu Secuiesc, urmărind traseul Cernat, Sfântu Gheorghe, Hăghig, Belin, Aita Mare, Baraolt, Tălișoara, Vârghiș, după care vor sosi la Odorheiu Secuiesc, parcurgând o distanță de 159,3 km.

Vineri, 11 august, cicliștii vor porni în etapa a 2-a din centrul orașului Odorheiu Secuiesc, terminând cursa la Miercurea-Ciuc, trecând prin Vlăhița.

Sâmbătă, 12 august, concurenții vor avea de parcurs 2 semietape, terminând competiția pe străzile municipiului Miercurea Ciuc, după 130 km, din care o bună parte urmează a fi străbătută pe străzile reședinței harghitene. Competiția se încheie cu festivitatea de premiere care va avea loc la ora 20:00, în Piața Libertății din Miercurea Ciuc.

Atenție la restricțiile de circulație!

Deschiderea oficială, prezentarea echipelor și prologul de 5,3 km ale ediției a XI-a a „Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc” se vor desfășura pe străzile orașului Sfântu Gheorghe miercuri, 9 august, între orele 18:00 și 21:00.  Astfel, o serie de străzi din centrul municipiului vor fi închise circulației publice în intervalul menționat.

Detalii despre restricții pe site-ul www.covasnamedia.ro.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.