SPORT 15 noiembrie 2018

Ce fluierați, măi fluierașilor?

de Covasna Media | 3161 vizualizări

De la o vreme încoace, în vâltoarea Ligii I la fotbal, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a început să conteze. Chiar încurcă socoteli am putea spune. Suporterii s-au bucurat de această creștere valorică evidentă dar, evident, există și un revers al medaliei.

În rândurile care urmează ne vom referi doar la două exemple cât se poate de clare și care, în opinia noastră, nu suportă echivoc. Mai întâi a fost incidentul de la pauza jocului cu CFR Cluj, de pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe. Directorul sportiv covăsnean, Bokor János, l-a întrebat, fără a folosi un ton ireverențios, pe arbitrul bucureștean dacă nu cumva ar fi trebuit să acorde un cartonaș roșu, la o tentativă de lovire fără balon a lui Țucudean. Atât! Nimic mai mult, fără cuvinte injurioase sau rostite pe ton răstit. Pentru acest lucru, beizadeaua cu fluier l-a eliminat pe oficial, invitându-l să nu mai vină în incintă pentru repriza secundă și să rămână la cabine.  Bokor a fost suspendat, ulterior, pe baza raportului întocmit de arbitru, o lună de zile. Fără cuvinte!

Apoi la Craiova, oricât am întors pe toate fețele faza de la golul marcat și anulat în minutul 90, nu se găsește niciun motiv plauzibil. N-a fost fault, n-a fost ofsaid, n-a fost nimic domnilor arbitri. Pentru ce ați fluierat? Iar această întrebare nu și-o pun doar suporterii de la Sepsi OSK ci întreaga țară. Sepsi OSK a pierdut, așadar, două puncte importante în deplasarea din Oltenia.

Iar dacă ne gândim și la ce spunea Szondi Zoltán, președintele AFK Csikszereda Miercurea Ciuc,  parcă lucrurile încep să se lege. Oficialul ciucan a declarat la Look Sport că arbitrajul scandalos de la meciul de Cupa României al echipei sale, cu Dinamo, are la bază ”faptul că arbitrul nu a acordat un penalty clar pentru Dinamo, în prima repriză, iar apoi a vrut să se revanșeze”. Dar la arbitraj o greșeală plus încă una este egal cu zero, regula algebrică fiind încălcată în acest caz.

Ce a făcut Andrei Antonie la acel meci de la Miercurea Ciuc nu are precedent, el arbitrând ca pe maidan.

Mai citim, ușor stupefiați, și ce scrie un vector jurnalistic românesc de valoare, Gazeta Sporturilor. Titratul cotidian anunță cu surle și trâmbițe, pe prima pagină, faptul că Guvernul Ungariei finanțează anual cu câte 3 milioane de euro Sepsi OSK Sf. Gheorghe și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Știrea oricum este veche, însă surprinde vehemența cu care este prezentată. La fel, surprinde și faptul că Gazeta Sporturilor află că ziarul maghiar Nemzeti Sport a postat pe prima pagină despre victoria echipei harghitene în fața celor de la Dinamo.

Întrebare pentru confrați: respectând proporțiile, dacă Zimbru Chișinău ar elimina Real Madrid din Liga Campionilor, ați scrie ceva? Aceeași Gazeta Sporturilor nu spune că Guvernul Ungariei are aceeași politică de investiție și în celelalte țări limitrofe unde trăiesc etnici maghiari (Slovacia, Ucraina, Croația, Serbia etc).

Tot în ediția respectivă, este prezentat un interviu cu Eugen Neagoe care spune că, în numele clubului, se va cere suspendarea lui Radu Petrescu, arbitrul care a oficiat dezastruos meciul de la Craiova.

Concluziile sunt la latitudinea dumneavoastră stimați cititori!  

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.