SPORT 12 septembrie 2019

Caravana Turului Ciclist al României pornește de la Cluj-Napoca

de Covasna Media | 1242 vizualizări

A 52-a ediție a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei, va avea loc în perioada 11-15 septembrie. Echipa națională a României va da piept cu unele dintre cele mai puternice echipe cicliste din lume, pe un traseu de 707 kilometri, care pornește din Cluj-Napoca, ajunge pe TransBucegi (Drumul Babelor) și se încheie în București, surprinzând unele dintre cele mai frumoase peisaje din țara noastră.

Turul României, competiția de profil cu cea mai mare tradiție din România, organizată de Federația Română de Ciclism, a avut loc pentru prima dată în 1934, România fiind cea de-a șasea țară din lume care a găzduit un tur național de ciclism. „Mica Buclă”, așa cum mai este cunoscut evenimentul, este inclusă în calendarul competițional european al Uniunii Cicliste Internaționale, care anul acesta a promovat competiția românească la categoria 2.1. Calificativul permite ca la Turul României să ia parte și echipe profesioniste care participă în Turul Franței sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale și naționale.

La Turul României – ediția 2019 vor participa 20 de echipe, dintre care 6 echipe naționale și 14 echipe continentale: Team Novak, Echipa Națională a României, Lokosphinx (Rusia), VosterATS Team (Polonia), Giotti Palomar Victoria (România), LKT Team Brandenburg (Germania), Vivo Massi (Paraguay), Kyiv Capital (Ucraina), Echipa Națională a Slovaciei, CCC Development Team (Polonia), Elkov Author (Cehia), Team Hurom (Polonia), Friuli Cycling Team (Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Echipa Națională a Rusiei, Echipa Națională din Belarus, Echipa Națională a Estoniei, Echipa Națională a Turciei, precum și Vino Astana Motors (Kazakhstan). Cu aproximativ 140 de cicliști care se vor lupta pentru mult râvnitul tricou galben, în cadrul a 5 etape, cursa promite să fie un spectacol menit să promoveze atât ciclismul românesc, cât și încurajarea mersului pe bicicletă în rândul populației, precum și turismul românesc.

Etapele Turului României 2019:  

  • Etapa 1 Cluj-Napoca – Sighișoara (177 kilometri); Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Vălcele-Apahida – Sighișoara
  • Etapa 2 Brașov-Focșani (177 kilometri); Traseu: Brașov – DN 11 – Focșani
  • Etapa 3 Buzău – Târgoviște (125 kilometri); Traseu: Buzău – E 85 – Târgoviște
  • Etapa 4 Ploiești – Piatra Arsă (126 kilometri); Traseu: Ploiești – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă
  • Etapa 5 București (102 kilometri, circuit urban); Traseu: Piața Victoriei – Șoseaua Kisseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere (15 ture)

În cadrul Turului României vor fi acordate o serie de tricouri distinctive: tricoul galben (acordat liderului în clasamentul general), tricoul alb (acordat celui mai bun sportiv român) și tricoul roșu (acordat celui mai bun cățărător). Înaintea etapelor de la Cluj-Napoca, Târgoviște și București vor fi organizate curse pentru copii. 

Columbianul Bernal, ultimul câștigător al celebrei curse Turul Franței, a concurat pe șoselele românești în trecut, fiind învingător la Turul Sibiului și la Turul Bihorului.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.