SPORT 5 noiembrie 2018

Capul sus Roly

de Covasna Media | 922 vizualizări

Tânărul și talentatul portar Niczuly Roland a greșit copilărește la meciul cu Hermannstadt, oferindu-le șansa adversarilor de a marcat practic cel mai important gol al meciului, cel de 2-1. El a încercat un dribling în propria suprafață de pedeapsă, însă atacantul congolez Tsoumou, care a evoluat și în Bundesliga la Eintracht Frankfurt, i-a furat balonul și a înscris.

După această eroare, căpitanul echipei Ousmane Viera a fost primul care s-a apropiat de portar și l-a încurajat, susținându-l moral. La fel și ceilalți coechipieri l-au îmbărbătat pe Roly, acesta fiind, parțial, vinovat și la golul de 1-0.

Superb a fost și gestul galeriei de la final de partidă care a scandat, de la peluză, numele portarului covăsnean.

În aceeași zi, în liga secundă, un alt portar, Mihai Popa de la Farul Constanța, a greșit similar la un gol în meciul egal încheiat de echipa sa, 3-3 cu CS Mioveni.

O astfel de eroare, precum a comis Niczuly Roland, l-a costat, în vară, pe Hugo Lloris, titlul de cel mai bun portar al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia. Lloris a greșit în aceeași manieră în finala turneului, pasându-i atacantului croat Mandzukic, pentru un gol simplu, din careul mic. Până la urmă Franța a învins cu 4-2 și a devenit campioană mondială, dar eroarea căpitanului cocoșilor galici l-a făcut pe acesta să rateze distincția individuală, în detrimentul belgianului Thibault Courtois.

Niczuly Roland, la puține ore după meci, într-o noapte albă, a luat atitudine pe o rețea de socializare, cerându-și scuze față de coechipieri și față de suporteri. Pentru el, acum, important este să uite cât mai repede această gafă și să meargă mai departe deoarece a demonstrat că este un portar talentat și de viitor. El a primit, în primele 10 etape ale campionatului, doar 5 goluri, iar ascensiunea echipei i se datorează în bună măsură.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.