SPORT 14 ianuarie 2020

Cantonament în Covasna pentru handbalistele junioare de la Sepsi-SIC

de Daniela Luca | 2220 vizualizări

Cele 28 de jucătoare s-au pregătit pentru meciurile oficiale din acest sezon 

Cele două echipe de handbal, Junioare I și Junioare II de la Sepsi-SIC, au început anul cu un cantonament de pregătire fizică la Covasna. Coordonatorul secției spune că această acțiune care a avut loc în perioada 3 - 12 ianuarie va avea influență mare asupra rezultatelor ulterioare.

Astfel, cele 28 de jucătoare de la Juniori I și Juniori II au avut parte de un început de an dinamic și productiv. Antrenamentele fizice ale handbalistelor au fost coordonate de cunoscutul preparator fizic Marius Grancea. Totodată, tinerele au putut beneficia de sfaturile și îndrumările unui kinetoterapeut. 

În prima zi s-au dat probele fizice pentru a se stabili nivelul de pregătire. Ulterior handbalistele au efectuat antrenamente în aer liber, în piscină, în sala de sport din Voinești și la o sală de forță din Covasna. Au urmat două zile de meciuri de pregătire cu echipa CSS Mediaș. 

 „Un asemenea cantonament pe lângă faptul că existând un preparator fizic, au avut parte de medicamentație necesară acestui efort, au avut un meniu pregătit de acest preparatorul fizic. Fiecare masă și fiecare meniu au fost stabilite de el. Este un cantonament care se desfășoară înaintea returului din Campionatului Național de Handbal Junioare I, Junioare II. Pe lângă pregătirea fizică, care este strict necesară, s-a făcut și o pregătire și o socializare a tuturor fetelor. A fost un lucru foarte pozitiv deoarece probele fizice la ieșirea din cantonament au fost cu mult peste cele de la intrare. Deci e clar că acest cantonament și-a atins scopul”, ne-a spus coordonatorul secției de handbal, Sorin Iordan Popica. 

Conform acestuia, cantonamentul va mări șansele de câștig al handbalistelor de la Sepsi-SIC în meciurile oficiale. Meciul J I Sepsi-SIC - Rapid București se va disputa pe 19 ianuarie, iar pe 26 ianuarie handbalistele de la J I vor concura cu Olimpic Muntenia București. 

Totodată, grupa de Junioare II va juca împotriva CSM Făgăraș pe 25 ianuarie, cu CSS Făgăraș pe 1 februarie și cu Pegasus Târgu Mureș pe 15 februarie. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.