SPORT 4 aprilie 2019

Candidatura olimpică a Brașovului susținută de autorități

de Covasna Media | 690 vizualizări

Succesul obținut de România prin organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European Brașov 2013 a fost unanim recunoscut de către mișcarea olimpică internațională și europeană. La 6 ani de la competiția găzduită de țara noastră, într-o continuitate care promovează valorile olimpice, moștenirea și sustenabilitatea, România iși propune să intre din nou pe harta olimpică făcând un pas înainte, spre Jocurile Olimpice de Tineret din 2024.

Oportunitatea susținerii candidaturii României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024 a fost tema discuțiilor care s-au purtat duminică, 24 martie 2019. Conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, președintele Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi, s-au întâlnit la Brașov cu reprezentanți ai Guvernului și cei ai autorităților locale. Demnitarii prezenți la întâlnire, Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, Ministrul Turismului Bogdan Trif, Ministrul Tineretului și Sportului Bogdan Matei și Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și-au arătat susținerea pentru acest  proiect și au declarat că vor recomanda Guvernului, doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă, să semneze o scrisoare de intenție pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024.

Autoritățile locale, Asociația Hotelierilor din Brașov și Poiana Brașov sunt de părere că o astfel de competiție va aduce un plus de dezvoltare pentru infrastructura zonei și ariei turistice Brașov, Predeal, Cheile Grădiștei, Râșnov, Poiana Brașov. Primarul orașului Brașov, George Scripcaru, președintele Consiliului Județean, Adrian Vestea, primarii din Râșnov și Predeal, Liviu Butnariu, respectiv, Lucian Adam, au semnat deja scrisoarea de intenție adresată Comitetului Olimpic Internațional, președintelui Thomas Bach.

Structurarea dosarului de candidatură urmează a fi  discutat de către conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Roman cu reprezentanții Comitetului International Olimpic după ce Guvernul României și Ministerul Tineretului și Sportului vor elabora scrisorile de intenție pentru depunerea candidaturii.

Președintele COSR, Mihai Covaliu,  consideră că înscrierea României în cursa pentru organizarea unei competiții olimpice este o mândrie națională, o șansă unică pentru generațiile viitoare de sportivi care își doresc să participe la o întrecere de asemenea anvergură și, totodată, pentru zona turistică a Brașovului, un prilej de a deveni un atractiv  centru internațional pentru sporturile de iarnă.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.