SPORT 30 noiembrie 2022

Campionatul Mondial de fotbal, înaintea etapei decisive a fazei grupelor

de Marius Raczek | 681 vizualizări

S-au disputat deja la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar partidele etapei secunde a fazei grupelor, în urma rezultatelor înregistrate, alături de Franța, Brazilia și Portugalia devenind certitudini în privința prezenței în faza optimilor de finală.

Lăudată pentru succesul cu Germania, Japonia a cedat în partida cu Costa Rica, o Costa Rica venind după acea înfrângere zdrobitoare, 7-0, din partida cu Spania. Atât victoria trupei lui Suarez, cât și înfrângerea asiaticilor, au același gust, amar, pentru că Spania și Germania au remizat, astfel că în ultima etapă ambele își pot crea culoar către fazele eliminatorii.

Vicecampioana mondială în exercițiu, Croația, după remiza albă cu Maroc, a trecut cu 4-1 de Canada, deși Davies a deschis scorul, un gol istoric pentru purtătorii frunzei de arțar, primul din istoria participărilor la Campionatul Mondial. În schimb, Belgia nu a confirmat așteptările, Saiss și Aboukhalal marcând golurile victoriei marocane, ceea ce complică calculele calificării, Marocul având în propriile mâini cheia succesului, și anume o victorie chiar și la limită împotriva Canadei.

Deși a dominat clar partida cu Elveția, Brazilia a așteptat până în minutul 83 golul victoriei, reușit de Casemiro, astfel că multipla campioană mondială e deja calificată în faza următoare. În aceeași grupă, partida Serbia-Camerun a fost spectaculoasă, și dramatică în același timp, căci, după ce africanii au deschis scorul prin Castelletto, Serbia s-a dus la 3-1, cu reușitele lui Pavlovic, Milinkovic-Savic și Mitrovic, dar Aboubakar și vedeta lui Bayern München, Choupo-Moting, s-au opus victoriei vecinilor noștri. Partida din ultima etapă, Elveția-Serbia, se anunță una de foc, și probabil va stabili a doua echipă calificată din Grupa G.

La fel de interesantă a fost și partida din Grupa H, dintre Coreea de Sud și Ghana. Salisu și Kudus au făcut 2-0 pentru Ghana, Cho Gue-Sung, într-un interval de trei minute, a egalat, cu o dublă, dar Kudus și-a trecut și el dubla în cont, astfel Ghana s-a impus cu 3-2. Chiar dacă nu a marcat Ronaldo, Portugalia a trecut de Uruguay, de asemenea în Grupa H, un 2-0 cu dubla lui Fernandes. Portugalia urcă astfel în optimi, pentru cealaltă poziție calificantă, în luptă directă, urmând a se întâlni Ghana și Uruguay.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.