SPORT 8 aprilie 2019

Campionatele Europene de lupte încep la București

de Covasna Media | 588 vizualizări

Campionatele Europene de lupte pentru seniori, care se desfășoară la București în Sala Polivalentă „Ioan Kunst-Ghermănescu”, reprezintă o nouă provocare majoră, din punct de vedere sportiv și organizatoric, pentru Federația Română de Lupte. La toate cele trei stiluri – libere, greco-romane și feminin – vor participa peste 600 de sportivi din 40 de țări ale bătrânului continent, ceea ce reprezintă un veritabil record în materie.

În total, delegația României pentru Campionatele Europene numără peste 30 de sportivi la toate stilurile. Au fost selecționate și două fete, Incze Krista și Adina Popescu, ambele fiind legitimate la CSM Sf. Gheorghe. Cele două sportive vor lupta pentru medalii, în numele clubului, al României și al județului Covasna.

Astăzi, de la ora 17.00, va avea loc un meci demonstrativ de mare încărcătură simbolistică și sentimentală. Pe saltea revine marele campion român Ștefan Rusu. Luptătorul a fost una dintre vedetele delegației române la precedentele Campionate Europene organizate la București, în 1979. Atunci, în limitele categoriei de greutate de 68 de kilograme, el a devenit campion european, învingându-l pe polonezul Andrezj Supron. Ștefan Rusu, dar și oponentul său de acum patru decenii, au acceptat provocarea de imagine și marketing și vor deschide competiția din acest an. Ștefan Rusu are un palmares deosebit, el fiind campion olimpic în 1980, de două ori campion mondial, de cinci ori campion european, medaliat cu aur la Universiadă, multiplu campion național și balcanic. Ștefan Rusu, fost luptător la greco-romane, a fost desemnat și Ambasador Onorific al Campionatelor Europene din acest an, de la București. În finala olimpică de la Moscova, din 1980, Rusu l-a învins pe același Supron, declarând ulterior că acel meci a fost cel mai greu din întreaga sa carieră.

Festivitatea de deschidere a Campionatelor Europene este programată pentru ziua de marți, 9 aprilie, ora 16.00.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.