SPORT 18 mai 2023

Campioaneleeeeeee!

de Covasna Media | 1926 vizualizări

Elevele Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, prof. Izabella Hendrik, în colaborare cu Centrul Național de Excelență, prof. Gabriela Artene, au scris istorie în aceste zile la Râmnicu Vâlcea, participând la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Handbal Gimnaziu și câștigând MEDALIA DE AUR! La acest turneu, au participat cele mai bune opt echipe din țară.

În primul meci susținut în cadrul turneului, au debutat cu o victorie împotriva LPS Suceava (22-10), apoi a urmat un eșec cu Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea (14-18).

Dușul rece le-a ambiționat pe elevele noastre, care s-au mobilizat și au învins în următorul joc echipa Școlii Gimnaziale „Ioan Alexandrescu Bassarabescu” din Ploiești (23-13), obținând calificarea în semifinale. 

Visul de a ajunge în finală a devenit ușor-ușor realitate, după ce fetele au reușit să câștige semifinala jucată în compania echipei Școlii Gimnaziale nr. 96 din București (25-20).

Pentru că aveau deja medalia asigurată, dar și o revanșă de luat, fetele au dorit să schimbe argintul cu aurul, iar pentru asta au făcut un joc foarte bun, exact, frumos și eficient, câștigând în finală împotriva Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea (22-13)!

Sacrificiile acestor copii au fost încununate la sfârșitul competiției cu titlul de CAMPIOANE - visul fiecărei  sportive! 

Răsplata muncii și a eforturilor făcute, plecând de acasă la vârsta de 12-13 ani într-un Centru de Excelență, a devenit realitate. 

Echipa Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a fost formată din d-na profesoară Izabella Hendrik și din următoarele sportive minunate: Cristiana Ioana Anastasiu, Elena Alexandra Coșerea-Pîtiu, Mara Ștefania Dragomir, Arianna Ioniță, Diana Ștefania Lefter, Mariah Teodora Livadaru, Roberta Giorgiana Manea, Diana Mihaela Marin, Maya Alexandra Molnar, Bianca Andreea Nicolae, Maria Cristina Sava și Amalia Gabriela Șerban.

Prin reușitele individuale și cu ajutorul echipei, Diana Ștefania Lefter a fost desemnată CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE a turneului.

Suntem foarte mândri de ele pentru câștigarea acestei medalii și, deoarece nimic nu este întâmplător, nouă sportive se vor lupta în perioada 24-28 mai, în cadrul Turneului Final Valoare Junioare III, pentru alte medalii alături de echipele lor de club.

Mulțumim conducerii, diriginților și profesorilor Colegiului Național „Mihai Viteazul” pentru înțelegere și sprijin! (Artene Gabriela, Hendrik Izabella)

Visul de CAMPION cere sacrificii personale / familiare / școlare și vă mulțumim pentru că ne-ați susținut în atingerea visului nostru!

Prof. Hendrik Izabella

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.