SPORT 12 mai 2014

Campania „Pedalează pentru un scop bun”, la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 634 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna va organiza în această vară o nouă acţiune în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, în vederea strângerii de fonduri pentru amenajarea unui parc sportiv şi de agrement în municipiul Târgu Secuiesc.

Reprezentantul fundaţiei, Furus Levente, a declarat luni, cu prilejul lansării proiectului, că la această acţiune poate participa orice persoană dornică să se implice şi să contribuie la strângerea sumei de 6.000 de lei reprezentând jumătate din bugetul necesar construirii parcului. Traseul propus de organizatori are o lungime de peste patru kilometri, iar fiecare etapă sau tură făcută cu bicicleta va fi autentificată la punctele de control şi recompensată cu bani de către sponsori.

Acţiunea va avea loc pe data de 6 iunie în Târgu Secuiesc, în colaborare cu Primăria municipiului şi Asociaţia „Soare verde”, iar cei dornici să participe individual sau pe echipe se pot înscrie până pe data de 30 mai. Organizatorii vor oferi un premiu în valoare de 300 de lei sportivului care va pedala cea mai lungă distanţă.

Campania „Pedalează pentru un scop bun” a fost iniţiată în urmă cu doi ani în vederea strângerii de fonduri pentru susţinerea unor proiecte comunitare. Ediţiile anterioare au avut loc la Sfântu Gheorghe, iar anul trecut bicicliştii au pedalat pentru patru proiecte având ca scop sensibilizarea cetăţenilor în vederea protejării pădurilor, iniţierea copiilor în arte marţiale, sprijinirea serviciului de îngrijire a bolnavilor şi vârstnicilor la domiciliu şi amenajarea unui parc de antrenament în aer liber. Practic, cicliştii au putut alege unul sau mai multe proiecte pentru care au dorit să pedaleze şi să strângă, astfel, bani.

Campania derulată în 2012 a avut ca scop sprijinirea financiară a patru sportivi din municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv atleta Blazer Imola, triatlonistul Deák Zsombor, luptătoarea Incze Kriszta şi baschetbalista Kelemen Kincső, pentru care au pedalat peste 50 de biciclişti.

Potrivit conducerii fundaţiei, campania „Pedalează pentru un scop bun” are un dublu scop – acela de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.