SPORT 28 iulie 2022

Calificare dramatică ! Sepsi OSK în turul trei preliminar al Conference League

de Marius Raczek | 2146 vizualizări

Partida retur din turul al doilea preliminar al Conference League dintre Sepsi OSK și Olimpija Ljubljana a avut un deznodământ dramatic, și dacă în urmă cu un sezon loviturile de departajare opreau drumul covăsnenilor, de această dată acest criteriu a fost decisiv pentru calificare.

Partida a început cu o primă ocazie pentru gazde la șutul lui Lasickas peste poartă. Sepsi OSK a avut apoi câteva momente mai bune, dar balonul expediat spre poartă de Dimitrov a fost blocat de apărarea slovenilor. Pe fondul unui joc de așteptare al covăsnenilor, în continuare, Olimpija s-a arătat mai periculoasă. Golul lui Nukic a fost anulat pentru poziție de offside, Pedro a reluat cu capul peste, Kvesic și din nou Nukic nereușind să găsească cadrul porții lui Niczuly. Mai mult, Niczuly s-a opus la un șut din careu al lui Kvesic, după ce anterior ieșise greșit la o centrare. Pe finalul primei reprize, totuși, cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Matei, care a ratat singur cu portarul, după o pasă primită de la Golofca.

În partea secundă, deși Sepsi OSK a început mai sigură, minutele 61 și 70 aveau să fie decisive. Mai puțin de zece minute au fost suficiente elevilor lui Albert Riera pentru a duce partida în prelungiri. Mai întâi, Kvesic a fost găsit liber în careul nostru, și cu un șut la colțul lung a deschis scorul. Apoi Dimitrov l-a scăpat pe Krefl, aceasta abia intrat în joc, pentru ca Olimpija să conducă cu 2-0. În timpul regulamentar de joc, Bărbuț a mai avut o ocazie, dar Vidovsek și-a salvat echipa.

Prelungirile au arătat două echipe obosite și concentrate mai mult pe a nu primi gol, astfel că de nici o parte nu am putut nota situații clare de gol. Așa s-a ajuns ca departajarea să fie decisă după executarea loviturilor de la 11 m. Nukic și Prtajin au ratat, Mitrea, Tudorie, Damașcan și I.Gheorghe l-au învins pe Vidovsek, Sepsi OSK obținând în premieră calificarea într-o fază superioară a Conference League.

Conference League, Tur 2 preliminar, manșa retur

Olimpija Ljubljana-Sepsi OSK 2-0 (2-0, 0-0) d.prel, 2-4 d.penalty-uri

Arbitru: Sebastian Gishamer. Asistenți: Roland Riedel, Maximilian Weiss (toți Austria)

Au marcat: Kvesic (61’), Krefl (70’)

Cartonașe galbene: Sualehe (39’), Krefl (89’), Nukic (120’)

Olimpija Ljubljana: Vidovsek – Sualehe (Krefl 64’), Ratnik, Karamatic (Crnomarkovic 86’), Lasickas (Lagundzic 91’) - Doffo, Estrada (Pilj 97’), Elsnik - Robalo Pedro (Ziljkic 86’), Nukic, Kvesic (Prtajin 118’). Antrenor: Albert Riera

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Ciobotariu 100’), Bălașa, Mitrea, Dumitrescu (Ispas 100’) - Păun, Rodriguez (Ninaj 72’) – Matei (Damașcan 64’), I. Gheorghe, Golofca (Bărbuț 72’) – Rondon (Tudorie 64’). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.