SPORT 20 septembrie 2012

Braga - CFR Cluj, scor final 0-2. Victorie senzaţională a ardelenilor în primul meci din grupele UCL

de Covasna Media | 378 vizualizări

CFR Cluj a câştigat cu 2-0 partida jucată pe terenul lui Sporting Braga, prima susţinută în grupa H a Ligii Campionilor. Ambele goluri ale ardelenilor au fost marcate de Rafael Bastos, în prima repriză.

Cinci victorii din tot atâtea meciuri este bilanţul lui CFR Cluj în actualul sezon al Ligii Campionilor, dar cel mai vizibil în plan european este succesul pe care ardelenii l-a înregistrat miercuri seara, la Braga, în primul meci din grupa H.

Ca şi în precedentele două campanii din Champions League, ardelenii şi-au început parcursul în grupe cu o victorie, iar după 2-1 cu AS Roma şi 2-1 cu FC Basel, acum au învins cu 2-0 pe Sporting Braga. Şi, ca o ironie a sorţii, ambele goluri ale campioanei României au fost marcate de Rafael Bastos, jucător pe care clujenii l-au transferat în 2010, tocmai de la Sporting Braga.

Ioan Andone a pregătit perfect arma contraatacului în partida de pe terenul finalistei din 2011 a Ligii Europa. Acţiunilor lui Sporting, CFR-ul le-a replicat cu contraatacuri rapide şi tăioase. Primul gol, marcat în minutul 19, a fost unul de manual, iar Bastos a finalizat perfect o acţiune la care a mai contribuit şi Sougou. Al doilea gol, din minutul 34, a fost în întregime opera lui Bastos. Acesta a purtat o acţiune pe partea stângă a terenului, a pătruns în careu, unde a driblat trei adversari şi apoi l-a învins pe Beto cu un şut puternic. 2-0 pentru CFR a fost scorul pauzei, dar şi scorul final, în repriza secundă campioana României concentrându-se mai mult pe apărare.

În cealaltă partidă a grupei H, Manchester United a învins cu 1-0 pe Galatasaray Istanbul, printr-un gol marcat de Michael Carrick, în minutul 7. În minutul 53, Nani, de la United, a ratat o lovitură de la 11 metri.

Următoarele jocuri sunt programate pe 2 octombrie. CFR Cluj va primi acasă pe Manchester United, iar Braga va juca la Galatasaray.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.