SPORT 30 august 2011

Boxul românesc va fi interzis în lume, de la 1 septembrie

de Covasna Media | 410 vizualizări

Încercările autorităţilor sportive de la Bucureşti de a detensiona relaţiile dintre Federaţia Română de Box şi forul internaţional au fost sortite eşecului.

Directorul executiv al Asociaţiei Internaţionale de Box Amator, Ho-Kim, şi-a declinat autoritatea de a schimba decizia Comitetului Executiv privind sancţionarea Federaţiei Române de Box, care se va aplica începând din 1 septembrie, se arată într-un comunicat al ANST.

"Urmare corespondenţei dintre ANST şi AIBA, având ca subiect detensionarea situaţiei conflictuale existente între forul boxului internaţional şi Federaţia Română de Box, directorul executiv al Asociaţiei Internaţionale de Box Amator, Ho-Kim, şi-a declinat autoritatea de a schimba decizia Comitetului Executiv privind sancţionarea FRB, care se va aplica începând cu data de 01.09.2011. Susţinem în continuare respectarea prevederilor AIBA în egală măsură cu cele ale statutului Federaţiei Române de Box, căreia îi revine responsabilitatea rezolvării acestui conflict, în interesul boxului amator din România", se arată în comunicatul ANST, citat de Mediafax.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

Luni, preşedintele COSR, Octavian Morariu, alături de Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi alţi foşti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare în care îi solicită acestuia să amâne dezafilierea FR Box, dacă Rudel Obreja va renunţa la funcţie până la 1 septembrie. "În cazul în care domnul Rudel Obreja va decide să renunţe în totalitate la funcţie până la data de 1 septembrie 2011, vă solicităm să nu excludeţi Federaţia Română de Box din cadrul AIBA până la data de 28 octombrie 2011, când noile alegeri vor fi organizate, astfel încât sportivii să-şi poată continua participarea la competiţiile internaţionale, permiţându-le celor mai buni dintre ei să se califice şi să participe la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor", se arată în scrisoarea trimisă, luni, preşedintelui AIBA.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.