SPORT 16 ianuarie 2018

Bilanţul Cercului de alergare „Gáll Lajos” 2017

de Covasna Media | 553 vizualizări

Recent, pe adresa redacției Observatorul de Covasna, am primit bilanțul activității depuse în anul 2017 de către membrii Cercului de alergare „Gáll Lajos”  din Sf. Gheorghe.

Principala mulţumire a celor care reprezintă instituția menționată este că s-au putut organiza  manifestări sportive tradiţionale la care au participat in jur de 1500 de persoane. Dintre acestea se enumeră:

- ,, Ştafeta Comemorativă 1848/49,,-ediția a 16-a- pe un traseu în judeţul Covasna, la care au   luat parte peste 400 de persoane

- ,,Ziua de alergare Gáll Lajos” - ediția a 27-a- la care au participat 390 de sportivi

- ,,Semimaratonul Sfântu Gheorghe”- ediția a 15-a- cu aproape 200 de participanţi

-  ,,Crosul Moş Nicolae” - ediția a 27-a- cu 300 de copii

- ,, Alergarea de sfârşit de An” - ediția a 6-a- cu 120 de participanti

Împreuna cu Biroul Europa Direct, s-a organizat concursul ,,Alergarea Şugaş” - ediția a șasea.

Performanțele sportive all-time ale Cercului se cifrează astfel: două locuri IV obținute de Csutak Tamás în 2008 la Campionatele Mondiale  de la Clermont Ferrand la semimaraton și de Szabó Irén în 2010  la Campionatele Europene de la Nyiregyhaza la maraton, Covaciu Augustin a obținut locul II cu echipa României la categoria de vârstă peste 60 ani la Campionatul European de alergare montană deasfășurată în Spania. La Supermaratonul internaţional Békéscsaba-Arad-Békéscsaba echipa Háromszék -1, a obținut locul III la general și locul I la categoria de vârstă 17-20 ani. Am avut reprezentanţi la Campionatele Naționale de Sală şi Pistă pentru veterani, precum si la alte concursuri locale.

În anul 2017  Cercul de alergare  ”Gáll Lajos”   a participat la 17 concursuri (în ţară şi străinătate) la care s-au obţinut  39 de medalii , 19 de aur, 12 de argint şi 8 de bronz

Aceste rezultate au fost posibile datorită sprijinului oferit de către Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna, DJST Covasna şi a unor sponsori, cărora li se mulţumește pe această cale.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.