SPORT 18 septembrie 2018

Bicicliștii covăsneni au făcut 6.000 de lei în trei ore

de Covasna Media | 1003 vizualizări

Un număr de 62 de participanți au pedalat pentru un scop bun

A șasea ediție a acțiunii „Pedalează pentru un scop bun” organizată de Fundația Comunitară Covasna, care s-a desfățurat pe 15 septembrie la Sfântu Gheorghe, a culminat cu îndeplinirea scopului propus: colectarea de fonduri pentru achiziționarea și montarea unei pompe de reparat biciclete. Aceasta va fi montată până la sfârșitul lunii octombrie, în spațiul public.

Sâmbătă s-a desfășurat  a șasea ediție a acțiunii „Pedalează pentru un scop bun”, eveniment la care au făcut față provocării și au pedalat pentru un scop bun 62 de participanți, dintre care 18 copii. Prin eforturi comune, s-a reușit îndeplinirea scopului propus, acela de a colecta fonduri necesare pentru achiziționarea și montarea într-un spațiu public a unei stații cu pompă și scule de reparat bicicleta, Mantis Urban, în valoare de 1.500 de euro.

Participanții au pedalat aproape 2.000 de km și au adunat suma necesară, de 6.000 de lei, în trei ore, conform Fundației Comunitare Covasna.

Cel mai eficient ciclist a fost Bereczki Miklós, care a adunat 185 de lei pedalând cinci ture, prin implicarea a patru sponsori, precizează organizatorii.

Cea mai eficientă echipă a fost echipa „Zarah” din Târgu Secuiesc, care a adunat 1.500 lei prin pedalare.

Organizatorii au recompensat rezultatele deosebite cu un cupon de cumpărături și cu posibilitatea reclamei gratuite, cu sprijinul lui Fleckhammer Otto, președintele Fundației Comunitare Covasna, respectiv H-Press.

Pentru îndeplinirea scopului propus, organizatorii au venit cu o noutate în acest an - masa comunitară. Aceasta s-a desfășurat în paralel, pe parcursul pedalării. Au fost preparate 300 de găluște cu prune, iar pe masa comunitară au ajuns foarte multe bunătăți, în special prin aportul echipei Mediawave. Pe masa de schimb, haine și jucării și-au găsit noi stăpâni.

Fundația vrea să amplaseze stația de reparat biciclete într-un spațiu public până la sfârșitul lunii octombrie, după o consultare prealabilă cu primăria.

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun”, lansată în 2012, a reușit să organizeze 9 evenimente sportive la care au participat peste 3.000 de participanți în Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe, iar anul viitor organizatorii își propun să desfășoare un asemenea eveniment și în Covasna.  

Daniela Luca

Sursă foto: Facebook /Tekerj egy jó célért/Pedaleaza pt. un scop bun

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.