SPORT 26 mai 2013

Bayern Munchen este noua campioană a Europei, după 2-1 cu Borussia Dortmund

de Covasna Media | 652 vizualizări

Fotbal de super clasă, intervenții senzaționale ale portarilor, intrări la sacrificiu și faze desprinse parcă din altă lume. Aceasta a fost povestea finalei germane de pe Wembley, una dintre cele mai frumoase finale de Champions League din ultima vreme.

La a treia finală în ultimii patru ani, Bayern Munchen reușește să se impună in extremis în fața Borussiei Dortmund și câștigă trofeul Ligii Campionilor pentru a cincea oară în istorie.

Scorul a fost deschis de Bayern, prin Mandžukić în minutul 60, dar Dortmund a egalat repede: Gündoğan în minutul 67 din penalti. Golul decisiv a fost înscris de Robben în minutul 88. Printre remarcații serii, de departe cei doi portari, Neuer de la Bayern și Weidenfeller de la Borussia.

Fotbalul german a demonstrat că a devenit cel mai bun din lume, eclipsând în această finală amintirile meciurilor extraterestre sau galactice. Borussia Dortmund a arătat în această ediție de Champions League că joacă un fotbal spectaculos, eliminând echipe precum Real Madrid sau Șahtior.

Iar Bayern Munchen, după ce a spulberat Barcelona cu 7-0 în dublă manșă, a demonstrat că este cea mai bună echipă a momentului: a câștigat detașat campionatul Germaniei și s-a impus și în finala Champions League. Acum, urmează o nouă eră: antrenorul Jupp Heynckes îi va lăsa locul din următorul sezon lui Pep Guardiola.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.