SPORT 5 decembrie 2017

Baschetul, sportul preferat al întorsurenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 852 vizualizări

În weekend, la Întorsura Buzăului au avut loc două competiții sportive cu aproape 60 de participanți

Sala de sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului a găzduit în 2 și 3 decembrie două concursuri de baschet: a II-a ediție „Baschet MINION” și a VIII-a ediție a „Cupei Buzaielor la Baschet”.

La concursul dedicat „generației tinere”, cum o numesc organizatorii, au participat 35 de copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani. Aceștia au fost împărțiți în șapte echipe, iar sâmbătă, pe 2 decembrie au intrat în competiție.

Clasamentul final a fost următorul: locul I „Forța Română”, locul II „F.C.S.B.”, locul III „F.C. Minionii”.

În ceea ce privește „Cupei Buzaielor la Baschet”, ediția a VIII-a, concurs dedicat seniorilor, 24 de concurenți au format patru echipe care au luptat duminică pentru primul loc în clasament.

Astfel, locul I a fost obținut de echipa „Mircea Eliade”, locul II de „A.S. Ciucaș” și locul III „Eliade Senior”.

„Tot ce vreau să spun anul acesta despre cele două activități este că nu trebuie să uităm că și noi am fost copii și că au fost lucruri care ne-au plăcut și care, poate, ne-au lipsit. De aceea cred că e bine să ne întoarcem în societate și să încercăm să le oferim ceva bun generațiilor care ne calcă pe urme. Prin acest eveniment le-am adus copiilor posibilitatea de a lua parte într-o competiție la nivel local și le-am demonstrat, prin exemplul propriu, că și nouă ne plac confruntările corecte. Chiar și eu, în calitate de organizator mi-am condus echipa, sub sigla Asociației „AS Ciucaș” și am luptat să ajung pe podium, obținând un loc II”, ne-a declarat organizatorul principal al evenimentului, Dragoș Muntean.

În privința organizării, acesta a avut alături și o serie de sponsori locali, dar și profesori sau alți colaboratori, printre care și prof. Anamaria Șarlea, prof. Roxana Bularca, prof. Răzvan Constantin Ola, prof. Bogdan Stroie, Claudiu Neculae, președintele „A.S. Ciucaș”, Constantin Iagăr, dar și consilierul local din Întorsura Buzăului, Rareș Iagăr.

Câștigătorii au fost premiați cu diplome și cupe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.