SPORT 20 februarie 2019

Baschetbaliștii au aflat grupele Cupei Mondiale 3X3

de Covasna Media | 539 vizualizări
Sursa foto - FIBA
Sursa foto - FIBA

Forul internațional de baschet a anunțat componența grupelor din cadrul FIBA 3x3 World Cup 2019, întreceri programate să se deruleze în Amsterdam, în perioada 18-23 iunie 2019, cu 40 de echipe naționale la start.

În competiția feminină, care adună cele mai valoroase 20 de echipe din lume, naționala României a fost distribuită în Grupa C, alături de Mongolia, Iran, Cehia și o altă echipă care va accede din calificările ce se vor desfășura în Puerto Rico. Astfel, ținând cont și de componența celorlalte grupe, putem spune că tricolorele au parte de o grupă oarecum accesibilă, urmând să dea ochii cu fosta campioană mondială din 2016, Cehia, dar și cu Mongolia și Iran, precum și cu o echipă care va veni din calificările de la San Juan.

Iar dacă în întrecerea feminină numele României figurează deja pe tabloul principal, în schimb, în competiția masculină, naționala tricoloră urmează să se lupte pentru un loc la turneul final mondial în cadrul calificărilor din Puerto Rico, programate să se desfășoare în perioada 4-5 mai 2019, cu opt selecționate naționale la start – Franța, România, Cehia, Germania, Italia, Australia, Puerto Rico și Nigeria. Conform FIBA, cele mai bune trei echipe din turneul de calificare de la San Juan vor intra în grupele FIBA 3x3 World Cup 2019.

Mai jos vă prezentăm componența grupelor de la FIBA 3x3 World Cup 2019, distribuția fiind realizată de FIBA în baza locurilor ocupate în clasamentul mondial al federațiilor naționale de la 1 februarie:

FEMININ

Grupa A – China, Olanda, Ungaria, Letonia, Turkmenistan

Grupa B – Franța, Japonia, Andorra, Elveția, WC Qualifier 1

Grupa C – Mongolia, ROMÂNIA, Iran, Cehia, WC Qualifier 2

Grupa D – Rusia, Ucraina, Indonezia, Italia, WC Qualifier 3

MASCULIN

Grupa A – Serbia, SUA, Olanda, Turcia, Coreea de Sud

Grupa B – Rusia, Mongolia, Ucraina, Estonia, WC Qualifier 1

Grupa C – Slovenia, China, Lituania, Qatar, WC Qualifier 2

Grupa D – Japonia, Letonia, Brazilia, Polonia, WC Qualifier 3

În naționala feminină de baschet 3X3 a României se pot regăsi mai multe jucătoare de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe, care sunt susceptibile de a fi selecționate pentru acest turneu de anvergură.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.