SPORT 20 martie 2019

Baschetbalistele vor participa la Universiada de vară

de Covasna Media | 572 vizualizări
Sursa - fisu.net
Sursa - fisu.net

Vești bune pentru echipa națională de baschet feminin a României. Tricolorele au fost invitate să participe la Universiada de Vară de la Napoli , din Italia, programată între 3 și 14 iulie.

Ultima participare a României în turneul de baschet feminin a fost în ediția din 1993 a Universiadei de Vară, găzduită de Buffalo (SUA). Cea mai buna performanță a naționalei feminine la Universiadă fusese înregistrată însă cu 10 ani mai devreme, în 1983, când țara noastră a obținut medaliile de argint la Edmonton (Canada), aurul revenind Statelor Unite. Și în 1981 România se clasase pe podium (locul 3) la Universiada de la București.

Vulturii, doar rezerve în acest an

Pentru ediția din acest an, naționala masculină nu a fost invitată să participe la Universiadă, cu toate că s-a descurcat onorabil la ultimele ediții. De altfel, după 1990, cea mai bună clasare a naționalei masculine a fost locul 6, obținut în 2013, la Kazan (Rusia), de o echipă antrenată de Tudor Costescu, care includea jucători precum Rolland Török, Iulian Orbeanu, Bogdan Tibirna, Vlad Negoițescu, Adrian Gutoaia sau Cătălin Petrișor.

La ediția din această vară, Vulturii sunt "rezerve", având șanse să fie invitați în competiție doar dacă una dintre celelalte echipe naționale nu confirmă participarea sau nu îndeplinește criteriile de eligibilitate.

Federația Internațională a Sportului Universitar a anunțat că, pe lângă baschet masculin, România este rezervă și în întrecerile de Rugby în 7 (masculin), Polo (masculin) și Gimnastică (masculin)

România, reprezentată doar în întrecerile de baschet feminin și tenis de masă

Același for a confirmat că țara noastră va fi prezentă cu siguranță în întrecerile de baschet feminin și cele de tenis de masă (masculin și feminin).

Acvilele își vor afla adversarele la începutul lunii aprilie, atunci când la Napoli va avea loc tragerea la sorți.

Pot juca studentele sub 25 de ani

La Universiada de la Napoli, Acvilele vor alinia o echipă reprezentativă formată din jucătoare născute între 1 ianuarie 1994 și 31 decembrie 2001, studente, masterande, doctorande sau care au absolvit în 2018 studiile universitare.

Din componența campioanei naționale Sepsi SIC Sf. Gheorghe, pentru Universiadă, sunt eligibile mai multe jucătoare.

Să sperăm că în naționala universitară a României se vor regăsi mai multe covăsnence.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.