SPORT 16 august 2017

Bălaş Armina Maria, campioană naţională U20 la pescuit sportiv

de Covasna Media | 1634 vizualizări

În perioada 11-13 august, pe Lacul Vârşolt, din judeţul Sălaj, au avut loc Campionatele Naţionale de pescuit sportiv.

La categoria feminin, tineret U20, titlul naţional a fost cucerit de Bălaş Armina Maria, o tânără din Baraolt, care este antrenată chiar de tatăl ei, Bălaş Sergiu. Competiţia a fost foarte dură şi a conţinut antrenamentul oficial, în prima zi, apoi două manşe de câte patru ore fiecare. În prima manşă, Arina a pescuit 88 de peşti care au cântărit în total 3,9 kilograme, ocupând astfel primul loc. În manşa secundă, covăsneanca s-a situat pe locul secund, cu o captură de 66 de peşti care au cântărit, cumulat, 2,875 kilograme. 

Clasamentul final s-a stabilit la balotaj, Armina fiind la egalitate de puncte cu o altă concurentă. Ea a avut, în total, o cantitate mai mare de peşte cu aproape 1 kilogram, această diferenţă aducându-i medalia de aur. 

Competiţia a fost extrem de dură, concurenţii pescuind la rubeziană. Condiţiile meteo au fost foarte dificile şi diametral opuse. În prima manşă, s-au înregistrat 36 de grade Celsius, în timp ce a doua zi temperatura a scăzut la jumătate, iar peste luciul de apă s-au abătut ploi torenţiale. Vântul a făcut şi mai dificilă prestaţia pescarilor sportivi, în a doua jumătate a concursului. 

Peştii vizaţi au fost cei albi (plătică, roşioară, caras), iar după încheierea fiecărei manşe de concurs aceştia au fost eliberaţi în stare vie. Pentru acest lucru, în dotarea sportivilor a fost obligatorie prezenţa unui juvelnic de 4 metri, care să permită menţinerea peştilor în apă.

Campionatul Naţional Staţionar 2017 a fost organizat de către Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Clubul Rika Baraolt este membru afiliat la filiala judeţeană Covasna a AGVPS. 

Prezenţa sportivei la acest concurs a fost posibilă graţie oamenilor de afaceri din Baraolt care au drept hobby pescuitul sportiv şi au magazine de specialitate deschise în zonă. 

Felicitări!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.