SPORT 7 august 2018

Bagoly Levente, arhitectul pasionat de ciclism, va participa la Silk Road Mountain Race în Kârgâzstan

de Agerpres | 925 vizualizări

Bagoly Levente, un tânăr arhitect, din municipiul Sfântu Gheorghe, pasionat de ciclism, va participa luna aceasta la Silk Road Mountain Race, organizată în Republica Kârgâzstan, propunându-şi să se califice în primii zece din cei o sută de concurenţi.

Bagoly Levente a declarat luni, pentru AGERPRES, că va fi una dintre cele mai grele competiţii la care s-a înscris până acum, traseul însumând 1.700 de kilometri pe un teren accidentat, la altitudini foarte mari.

„Am intrat pe ultima sută de metri înainte de start. Săptămâna aceasta, pe 15 august, voi pleca la Bucureşti, voi ajunge pe 16 august, în zori, în capitala Kârgâzstan-ului, iar pe 18 începe cursa. Sunt pregătit şi psihic şi fizic, şi bicicleta este pregătită. Ştiu că nu va fi uşor, pentru că aproape toată cursa se va desfăşura pe drumuri neasfaltate din munţi, vom avea 15 trecători la peste 3.000 de metri altitudine şi şapte la 3.500-4.000 de metri altitudine. Conform regulamentului, nu vom avea asistenţă personală, va trebui să ne descurcăm cu ce avem la noi şi cu ce vom mai găsi pe traseu. Deci, va trebui să ne procurăm alimente de la familiile nomade şi din magazinele pe care le vom întâlni pe traseu şi, de aceea, cred că organizatorii au limitat numărul participanţilor la 100. Mi-am propus să mă calific în primii zece. La cursa de anul trecut, Transcontinental Race, am străbătut aproape 380 de kilometri pe zi, iar acum mi-am stabilit ca obiectiv o medie de 200 de kilometri pe zi (...) La sfârşitul acestei săptămâni mai fac o tură în Făgăraş, la peste 2.000 de metri pentru aclimatizare, apoi sunt gata de drum“, a precizat Bagoly Levente.

El a mai spus că poziţia sa în timpul cursei din Kârgâzstan va putea fi localizată cu ajutorul unui GPS, prin urmare rudele, prietenii şi fanii îl vor putea monitoriza.

În vara anului trecut, Bagoly Levente a terminat Transcontinental Race, desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, pe locul al 19-lea, lăsând în urmă 236 de concurenţi. Acesta a străbătut, pe două roţi, 3.998 de kilometri în 12 zile, 14 ore şi 15 minute.

Tânărul, care trăieşte acum în Bucureşti, are la activ mai multe deplasări pe distanţe lungi - în anul 2013 a parcurs cu bicicleta aproape 8.000 de kilometri, pornind de la Bucureşti spre Barcelona pentru a vedea creaţiile lui Antoni Gaudi, după care a vizitat câteva dintre cele mai frumoase oraşe europene, printre care Paris, Londra, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Berlin, Praga, Viena şi Budapesta.

În 2014, a mers cu bicicleta în Turcia până la graniţa cu Iran şi Irak, de acolo a plecat în Georgia, cu vaporul a ajuns în Ucraina, la Odessa, după care a pornit tot pe două roţi spre casă, parcurgând în total aproximativ 4.500 de kilometri, iar ulterior a ajuns până la North Cape, în Norvegia, călătoria incluzând circa 5.000 de kilometri „la pedale“ şi două deplasări cu trenul.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.