SPORT 23 iulie 2019

Avem nevoie de Eugen Neagoe

de Covasna Media | 1145 vizualizări

Lumea fotbalului a asistat stupefiată la ceea ce s-a întâmplat pe Arena Națională duminică seară, la derby-ul etapei a II-a a Ligii I, dintre Dinamo și Universitatea Craiova. În minutul 25 al partidei, la scorul de 0-0, antrenorul dinamoviștilor, fostul tehnician de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Eugen Neagoe, s-a prăbușit în suprafața tehnică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Meciul s-a întrerupt, iar Neagoe a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Floreasca, primul diagnostic vorbind despre infarct. 

Din fericire, Eugen Neagoe este în afara oricărui pericol dar, ca în orice astfel de caz, va rămâne o perioadă sub supravegherea medicilor. 

Cauzele care puteau produce o tragedie sunt multiple, iar aici nu este nici locul și nici momentul pentru a le dezbate. Nu suntem noi instanța care să caute vinovații morali ai unei posibile drame. Eugen Neagoe a fost contestat înainte de a veni la Dinamo, nu se știe din ce motiv. Galeria dinamovistă nu l-a vrut pe fostul mare fotbalist al Craiovei, dar care a trecut, meteoric ce-i drept, și pe la Dinamo. 

Eugen Neagoe s-a aflat între ciocan și nicovală de când a venit la Dinamo. Patronatul i-a pus la dispoziție jucători mediocri sau chiar mai puțin de atât, însă, în solidar cu suporterii, i-a cerut marea cu sarea. Stresul, presiunea acumulată, poate țigările și cafeaua, au fost factorii care au cooperat pentru o problemă medicală majoră și care, foarte probabil, nu a avut simptome. 

Indiferent de cauze și de conjuncturi, ne bucurăm că la această oră Eugen Neagoe este bine. Cât a stat la Sf. Gheorghe a dovedit că este profesionist și că își iubește la nebunie meseria. Cum de or fi inventat suporterii dinamoviști refrenul devenit deja celebru ”N-avem nevoie de Eugen Neagoe” nu știm. Cert este că, dovedește și titlul, ne situăm pe poziții diametral opuse.

Eugen Neagoe este un om gata să se sacrifice pentru meserie. Iar fotbalul românesc are nevoie de astfel de caractere. Superb și gestul fanilor craioveni care, în momentele critice pe care le traversa Neagoe, i-au scandat numele. În contrapartidă, susținătorii dinamoviști și-au mutat tirul asupra patronului Negoiță, pe care l-au văzut vinovat de infarctul suferit de către Eugen Neagoe. 

Multă sănătate, Geană! Să știi că lumea la Sf. Gheorghe nu te-a uitat și îți dorește multă sănătate!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.