SPORT 19 ianuarie 2014

Aur pentru România la Cupă Mondială de spadă feminin

de Covasna Media | 497 vizualizări

România a câştigat prima etapă de Cupă Mondială la spadă feminin, proba pe echipe, competiţie ce a avut loc în Qatar.

În finală, fetele au trecut de China şi au obținut medaliile de aur. Echipa a fost formată din Ana Maria Brânză, Simon Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia, antrenor fiind Valentin Zidaru. Scorul: 19-18.

România a ajuns relativ ușor în faza semifinalelor, ultima victorie fiind obținută cu mari emoții în fața SUA, scor 26-25. După un tur liber, fetele lui Octavian Zidaru au trecut de Polonia în optimi şi apoi de Estonia în sferturi, scrie digisport.ro.

Antenorul Octavian Zidaru a avut la Doha patru sportive, dar numai două au intrat pe tabloul principal. Maria Udrea şi Raluca Sbârcia au rămas în afara primelor 64, acolo unde au pătruns Simona Pop şi Ana Maria Brânză.

Dacă Simona s-a oprit în turul I, după ce a pierdut cu Violetta Kolobova (Rusia), Ana Maria Brânză a ajuns până în sferturi. Prosport informează că liderul mondial a trecut, pe rând, de Dina Bazarbayeva (SUA) în turul I, apoi de Sun Yiwen (China) în turul II şi în cele din urmă de Violetta Kolobova (Rusia) în optimi.

Din păcate, Brânză a fost oprită la un pas de semifinale de maghiara Julia Revesz, cea care a terminat concursul pe locul doi.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.