SPORT 21 ianuarie 2020

Aur olimpic la monobob pentru România

de Covasna Media | 1354 vizualizări

Bucurie imensă în rândul componenților Echipei Olimpice a României care se află la Saint Moritz! Georgeta Popescu a fost de neînvins în proba feminină de monobob  și după un parcurs fără greșeală pe Pista naturală de bob Olimpia, a cucerit primul aur pentru Team România la Jocurile Olimpice de Tineret Lausanne 2020.

În finală, românca a zburat cu viteze de aproape 130 km/h și a câștigat ambele manșe. În prima rundă, cu timpul 1:13.44, reprezentanta României s-a instalat pe primul loc al clasamentului, poziție pe care a încheiat concursul după ce în manșa a doua și-a îmbunătățit performanța (1:13.40). Cu un timp total de 2:26.84, Georgeta Popescu s-a impus în fața Viktoriei Cernanska (2:27.35), din Slovacia, a doua clasată, și a reprezentantei Germaniei Celine Harms (2:27.36), ocupanta locului 3.

Eleva antrenorilor Cezar Georgian Popescu și Silviu Dan Scurtu  a confirmat astfel așteptările specialiștilor, ea anunțându-se un pretendent important la podium încă din timpul antrenamentelor oficiale unde s-a clasat de patru ori pe primul loc, o dată pe locul doi, o dată pe 3 și o dată pe 6.

Din tribune, sportiva noastră a avut o susținere la nivel înalt. Alături de toți colegii săi de echipa s-au aflat Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Octavian Morariu, membru CIO pentru România, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, secretarul general al COSR, cu toții felicitând-o și îmbrățișând-o la finalul competiției.

Tot de la bob ne mai vine o veste fantastică. Pe pista de la Sigulda, din Letonia, în acest week-end, au avut loc două etape ale Cupei Europei la bob. Echipajul feminin, alcătuit din pilotul Andreea Grecu și împingătorul Ioana Gheorghe a cucerit medaliile de aur, cu cele mai rapide coborâri, în ambele runde disputate în țara baltică.

Astfel, România conduce autoritar în clasamentul Cupei Europei, fiind la a cincea victorie de etapă în actualul sezon, după Lillehammer (Norvegia), Koniggssee (Germania) și Altenberg (Germania).

Bobul este singurul sport care a adus, vreodată, o medalie olimpică de iarnă României. În anul 1968, la Grenoble, în Franța, bobul românesc de două persoane, pilotat de regretatul Ion Panțuru, cucerea o istorică medalie de bronz.

Cristian Frisk

Sursă foto: Facebook/ Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.