SPORT 12 august 2020

Au fost împărțiți banii pentru proiectele sportive

de Daniela Luca | 807 vizualizări

Peste 20 de solicitanți vor primi finanțare din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe 

La fel ca și anul trecut, Primăria Sfântu Gheorghe a alocat 400.000 de lei pentru finanțarea proiectelor sportive. În acest an, au fost evaluate 34 de solicitări, iar 21 dintre cei care au aplicat au îndeplinit toate criteriile necesare și vor primi sumele de bani pe care le-au solicitat de la municipalitate. Cea mai mare sumă alocată unui singur proiect sportiv este de 135.000 de lei. 

„A trecut destul de mult timp de când s-au depus aceste proiecte sportive. Noi am transmis un proiect de declarație pe propria răspundere prin care am solicitat să reafirme că activitatea respectivă se va mai organiza. Bineînțeles că nu se poate finanța retroactiv nicio activitate. Trebuie ca în cursul activității să fie respectate aceste reguli care au fost stabilite atât prin legislație națională, cât și prin regulamente stabilite de federațiile de specialitate. Cei care au semnat această declarație pe propria răspundere au intrat în evaluare” ne-a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Astfel, comisia de selecție a evaluat 34 de solicitări, dintre care 21 de proiecte au îndeplinit criteriile din regulament. 

Printre solicitanții care au obținut finanțare se numără Asociația Club Sportiv „Show Time” (2.000 de lei), pentru proiectul numit Open Aquila Giurgiu, Asociația Sportivă „Club Șugaș Sfântu Gheorghe” (6.000 de lei) pentru prima etapă a Campionatului Național de Motocros al României și Asociația Club Sportiv „Pro Szatyor” (13.000de lei), pentru participarea echipei de fotbal din Coșeni în liga a V-a. 

De asemenea, Asociația Club Sportiv „Sport-All” a obținut 30.000 de lei pentru proiectul sportiv denumit „Sport pentru educația copilului tău”, în timp ce Asociația Club Sportiv „Salema Basket” a primit o finanțare de 25.000 de lei pentru formarea și dezvoltarea de sportivi juniori în baschet pe plan local. 

Suma cea mai mare, 135.000 de lei, va fi cheltuită de Asociația Club Sportiv de Hochei pe Gheață „Királypingvinek” pentru pregătirea și participarea echipelor de hochei pe greață U6, U8 și U10 în Campionatul Transilvaniei. Aceeași asociație va mai beneficia de alți 50.500 de lei pentru proiectul denumit „Patinaj – artă și sport”. 

Proiectul de hotărâre care prevede aprobarea  finanțării nerambursabile din fonduri publice a proiectelor sportive din bugetul municipiului Sfântu Gheorghe a fost aprobat marți, 11 august, în ședința extraordinară a Consiliului Local. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.