SPORT 8 februarie 2018

Astra Giurgiu nu renunță la contestație

de Covasna Media | 806 vizualizări

La mijlocul lunii octombrie, în 2017, pe Stadionul Tineretului din Brașov, a avut loc un meci contând pentru Liga I la fotbal, între Sepsi OSK Sf. Gheorghe și Astra Giurgiu. Partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, însă nocturna a căzut de două ori. Cum prima dată instalația de iluminat a căzut când jocul se disputa pe lumină naturală, arbitrul bucureștean George Rădulescu a decis să ducă partida până la capăt, fluierând finalul în mod normal, în minutul 90.

La încheierea jocului, oficialii giurgiuveni au introdus o contestație cu privire la funcționarea nocturnei. Primul verdict al comisiilor abilitate, dat publicității undeva în prima decadă a lunii noiembrie, a fost acela de a păstra rezultatul înregistrat pe teren, adică 0-0. Menționăm și că arbitrul care a oficiat nu a fost suspendat din activitate de către comisia de specialitate.

Astralii nu au fost mulțumiți și au recurs, așa cum le dă dreptul regulamentul, la căile de apel. Liga Profesionistă de Fotbal a dispus amânări consecutive  ale termenelor de judecată, fapt care a condus la amânări succesive ale deciziei.

Termenul anterior de 1 februarie 2018 a fost înlocuit de un altul, 8 februarie 2018. Astfel, astăzi se pare că toată această epopee se va încheia cu o rezoluție.

Reamintim că Observatorul de Covasna a emis, imediat după petrecerea faptelor rezumate mai sus, un punct de vedere prin care a susținut corectitudinea interpretării literei de regulament și, implicit, ipoteza că rezultatul de pe tabela de marcaj va fi omologat ca oficial. Până acum, faptele ne-au dat dreptate, iar speranța noastră este că într-o altă ediție vom putea anunța că Liga Profesionistă de Fotbal a emis o decizie definitivă și irevocabilă, favorabilă pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

În caz contrat, Astra Giurgiu ar putea câștiga jocul la masa verde, cu scorul de 3-0, iar din linia de clasament a covăsnenilor se va scădea un punct.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.