SPORT 2 aprilie 2013

Arta de a fi cel mai bun

de Covasna Media | 602 vizualizări

Duminică, secţia de ju-jitsu din cadrul C.S. Show Time, a participat în municipiul Braşov la ediţia a V-a a Cupei României de Autoapărare, organizată de World Self Defense Association prin Ilie Nicuşor. Lotul clubului a cuprins 5 sportivi coordonaţi de sempai Carp Ionuţ, acesta fiind şi arbitru în cadrul competiţiei. Sportivii covăsneni s-au prezentat onorabil la cele două secţiuni la care au participat, respectiv Kumite point şi Autoapărare, toţi urcând pe podiumul de premiere, fiind desemnaţi cei mai tehnici competitori. Astfel cu medalie de aur la secţiunea autoapărare a fost premiată perechea feminină formată din Ştefania Popa şi Alis Stoican, ce a surclasat echipe masculine şi mixte de sportivi cu gradaţii superioare, fetele de aur executând tehnici de proiectare specifice stilului pe parchet. La secţiunea kumite point, au câştigat medalia de aur sportivii Vlad Artene şi Eduard Pavel, ce au avut ca strategie executarea punctului decisiv de ippon, ceea ce au şi reuşit, iar sportivul Norbert Mămăligoi cucerind medalia de bronz după o partidă strânsă cu un adversar mai mare ca ani şi experienţă superioară.

Concursul a promovat artele marţiale inter-stiluri, fiind deschis tuturor stilurilor/şcolilor de arte marţiale, indiferent de federaţia din care fac parte, reuşind să reunească peste 200 de sportivi din diverse discipline, de la Karate Tradiţional şi Shotocan la Ninjitsu sau Ju-Jitsu Competiţional.

„În cadrul clubului desfăşurăm un amplu concept de gândire pozitivă, care nu este o alegere, ci o necesitate pentru a avea succes. Educăm sportivii în a conştientiza importanţa gândirii atunci când sunt în situaţii emotive intense înaintea unei competiţii, canalizând trăirile şi emoţiile spre ceea ce au de făcut concret atunci când păşesc pe tatami. Putem spune că avem rezultate bune şi datorită mesajelor pozitive transmise de antrenor către sportiv, ceea ce generează plăcerea de a se antrena a acestora, de aici şi rezultatele acestora. Secretul nostru stă în „arta de a fi cel mai bun” în tot ceea ce facem”, ne-a declarat Sensei Cristian Schiopu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.