SPORT 9 august 2017

Arena Sepsi își deschide, în premieră, porțile

de Iulia Drăghici - Taraș | 4451 vizualizări

Sala de sport multifuncțională din Sfântu Gheorghe va putea fi vizitată de curioși sâmbătă, 26 august, la Ziua Porților Deschise

Arena Sportivă din Sfântu Gheorghe, Sepsi Arena, va fi deschisă oficial pe 26 august, printr-un eveniment de tip Ziua Porților Deschise. Activitățile se vor derula între orele 12:00 și 20:00.

Primăria Sfântu Gheorghe va inaugura oficial Arena Sportivă din municipiu printr-un eveniment inedit. Cu toate că inițial era în plan organizarea unei activități la care să ia parte oficialități din București și Budapesta, acum autoritățile anunță că deschiderea oficială înseamnă, de fapt, o Zi a Porților Deschise. Astfel, sâmbătă, 26 august, între orele 12:00 și 20:00, cei interesați vor avea șansa să vadă cu ochii lor una dintre cele mai spectaculoase săli de sport din țară.

„Ați văzut interiorul celei mai frumoase (probabil) săli de sport din România? Arena Sepsi își deschide porțile pentru prima dată sâmbătă, pe 26 august. Cum a fost construită, ce știe, câte și ce fel de funcții are, ce tipuri de dotări interesante și încăperi se găsesc în ea, ce oferă camera VIP și cum este să vizionați un eveniment sportiv în Arenă... iată câteva dintre experiențele ce pot fi încercate la Ziua Porților Deschise”, transmit organizatorii evenimentului pe o pagină Facebook care a adunat în câteva ore aproape 400 de persoane interesate să vadă Arena.

Tot prin intermediul Facebook, organizatorii precizează că un program detaliat și mai multe informații privind participarea vor fi făcute publice în curând.

Din septembrie, Arena își intră în atribuții

Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, evenimentul de tip Ziua Porților Deschise este mai potrivit decât un concert sau altă activitate sportivă de amploare, pentru că oferă șansa cetățenilor de a vizita în mod expres sala de sport. În plus, edilul a precizat că, din septembrie, arena își va intra pe deplin în atribuții, cu mai multe evenimente de amploare.

„Având în vedere faptul că lucrările s-au finalizat, ne-am gândit ca prima activitate să nu fie un concert mare sau un eveniment sportiv de amploare, ci să fie un eveniment prin care cetățenii orașului care doresc să vadă tot ce s-a construit acolo să aibă posibilitatea să intre peste tot, să vadă cum s-a construit această sală multifuncțională, urmând ca, în septembrie, să își intre în rol, pentru că la începutul lunii septembrie vor fi două evenimente culturale importante: Opera Maghiară de Stat va veni în Sfântu Gheorghe și începe campionatul de baschet. Deja pentru acest an avem intenția de a organiza acolo evenimente importante și pe plan de afaceri. Deci, din septembrie, arena se va umple de viață, dar am vrut să creăm posibilitatea cetățenilor să intre în toate încăperile din sală, să cunoască acest spațiu”, a declarat Antal Árpád.

Arena Sepsi are o capacitate maximă de 3.000 de persoane. Lucrarea este concepută să găzduiască diverse activități sportive, printre care și tenis, hochei, baschet, handbal sau futsal. Valoarea investiției se ridică la peste 19 milioane de euro, iar banii au fost alocați din bugetul de stat prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Alături de Arena sportivă, situată la ieșirea din oraș către Miercurea Ciuc, autoritățile vor construi alte două locații destinate activităților sportive: o bază de fotbal cu trei terenuri pentru tineret și un patinoar mobil acoperit.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.