SPORT 1 august 2023

Sepsi-SIC primește de la Sfântu Gheorghe aproape 4,6 milioane de lei

de Diana Pantelimon | 570 vizualizări

Clubul Sportiv Sepsi-SIC va primi suma de aproape 4,6 milioane lei finanțare din bugetul municipiului Sfântu Gheorghe. Decizia a fost luată în Consiliul Local (CL) joi, 27 iulie a.c., în ședința ordinară a lunii iulie. Proiectul de hotărâre a fost adoptat la scurt timp după ce și Consiliul Județean (CJ) Covasna a luat o decizie similară.

Suma totală va fi distribuită pe parcursul anilor 2023 și 2024 pentru organizarea evenimentelor și competițiilor sportive, se arată în actele oficiale.

„Se aprobă alocarea din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe, a sumei de 4.596.410 lei pentru finanțarea programului sportiv al Asociației Clubul Sportiv SEPSI-SIC, «Participarea ACS SEPSI-SIC în competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte, handbal și fotbal în sală, sezon competițional 2023-2024, juniori și seniori, respectiv organizare evenimente și competiții sportive», din care 2.091.611 lei pentru anul 2023 și 2.504.799 lei pentru anul 2024”, se arată în Proiectul de Hotărâre.

Recent, și Consiliul Judeţean Covasna a alocat clubului peste 4,5 milioane de lei din bugetul judeţului. Din suma totală de 4.503.590 de lei, 2.049.089 de lei sunt prevăzuţi pentru anul 2023, iar 2.454.501 lei, pentru anul viitor.

Într-o postare pe Facebook, președintele ACS Sepsi-SIC, Ambrus József, a menționat faptul că datorită bugetului aprobat și destinat clubului sportiv, acesta se îndreaptă spre cel de-al 12-lea sezon. 

„În acest an, clubul nostru se extinde cu o nouă secție. Pe lângă baschet, handbal, lupte, tenis de masă și ciclism, ne dezvoltăm și cu o echipă de fotbal în sală. Noua noastră secție, echipa de futsal (fotbal în sală), va participa în Divizia A și va concura și în campionatul pentru categoria de vârstă sub 19 ani. Echipa se bazează exclusiv pe jucători locali, dar totuși ne propunem să obținem cel mai bun clasament posibil în campionat. În handbal, am înregistrat progrese, deoarece echipa noastră mai mare concurează acum în Divizia A din România sub numele de Sepsi-SIC, iar echipa noastră de juniori continuă să existe. În tenis de masă, jucătorii noștri reprezintă clubul în Superliga. Acordăm, de asemenea, o atenție deosebită dezvoltării tinerelor talente. Scopul rămâne același, de a obține medalii. Avem așteptări mari în lupte, deoarece ambii noștri sportivi au potențialul de a obține cote olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Ciclistul nostru are, de asemenea, șansa de a se califica la Jocurile Olimpice, dar pentru aceasta este necesară participarea la Campionatele Mondiale și acumularea suficientă de puncte pe parcursul sezonului. Secția noastră de baschet va începe următorul sezon cu 10 echipe. Acestea includ echipele noastre din Covasna, Zăbala și Întorsura Buzăului, cu care colaborăm. Avem aceleași așteptări de la echipa de seniori, ne propunem să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât în campionatul intern, cât și în Cupa României, și dorim să avansăm cât mai departe în competițiile internaționale. La nivel de juniori, dorim ca tot mai multe echipe ale noastre să se califice în turneele finale pentru categorii de vârstă”, a detaliat Ambrus József activitatea clubului.

Programul sportiv al clubului pentru care s-a primit finanțare are ca scop desfășurarea unor activități sportive de performanță care să contribuie la realizarea unor acțiuni sau programe de interes public național și internațional.

Sursa foto: Facebook / Sepsi-SIC

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.