SPORT 9 iunie 2023

Aproape 150 de alergători, la Crosul Olimpic din Întorsura Buzăului

de Diana Pantelimon | 2239 vizualizări

Tradiționalul Cros Olimpic din Întorsura Buzăului, care a ajuns la a patra ediție, a trezit interesul a circa 150 de concurenți cu vârste cuprinse între 3 și 45 de ani. Aceștia au fost susținuți de zeci de părinți, frați și bunici, care i-au încurajat de pe margine în cursa organizată marți, 6 iunie a.c.

Potrivit organizatorilor, premianții concursului au fost:

- categoria sub 8 ani, fete: locul I - Ema Sima, locul II - Anamaria Hosu, locul III - Miruna Olaru;

- categoria sub 8 ani, băieți: locul I - Arian Stoica, locul II - Ianis Iancu, locul III - Radu Bularca;

- categoria 9-12 ani, fete: locul I - Antonia Bucșa, locul II – Adela Neagoe, locul III - Ecaterina Pastor;

- categoria 9-12 ani, băieți: locul I - Alexandru Găitan, locul II - Incze Kristóf Attila, locul III - Florentin Ardelean;

- categoria 13-15 ani, fete: locul I - Bajko Bernadett, locul II - Ioana Grifan, locul III - Denisa Sima;

- categoria 13-15 ani, băieți: locul I - David Andrei Hosu, locul II - Felix Oțelaș, locul III - Sebastian Boroș;

- categoria 16-18 ani, fete: locul I - Gabriela Banciu;

- categoria 16-18 ani, băieți: locul I - David Popica, locul II - Emilian Boricean, locul III - Adrian Păsat;

- peste 35 ani, feminin: locul I - Maria Radu, locul II - Ioana Man Obreja;

- peste 35 ani, masculin: locul I - Mircea Morar, locul II - Cătălin Lungu.

Totodată, a fost premiată și cea mai tânără concurentă, Iulia Morar, de 3 ani, și cel mai tânăr concurent, Luca Boricean, de 5 ani.

Pe tot parcursul competiției, participanții au avut noroc de vreme bună.

„Sărbătorirea Zilei Olimpice, marcată pentru a patra oară la Întorsura Buzăului, devine o tradiție așteptată cu entuziasm de alergătorii de toate vârstele. În acest an, pe tot parcursul concursului, am avut parte de o vreme excelentă, cu soare și puțin vânt. Atmosfera din curtea școlii a fost una prietenească, alergătorii s-au bucurat de vremea bună și de muzica antrenantă. Concursul a decurs conform așteptărilor, fără incidente. Deși, în anii trecuți, competiția s-a bucurat de o participare mult mai numeroasă decât în acest an, concurenții prezenți au dat dovadă de un real spirit olimpic. Cursa a fost foarte strânsă și concurenții dornici de a obține un loc pe podium. De asemenea, toți au primit un tricou cu însemnele olimpice, o diplomă și o medalie de participare din partea Academiei Olimpice și Sportive Române. La finalul cursei, toți concurenții au primit apă, pusă la dispoziție de primărie. Medaliile pentru premianți, precum și logistica au fost oferite de Asociația de tineret și sport TEO, iar premiile au fost oferite de Academia Olimpică și Sportivă Română, filiala Covasna. Mulțumim pentru sprijin autorităților locale, poliției și jandarmeriei din Întorsura Buzăului, precum și asistentelor medicale”, a transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, profesoara de educație fizică, Mihaela Popica.

Pentru că evenimentul din Întorsura Buzăului este primit cu interes și entuziasm de comunitate, organizatorii sunt hotărâți să continue tradiția Crosului Olimpic an de an.

„Ziua Olimpică a devenit o tradiție în Zona Buzaielor. Copiii așteaptă cu mare nerăbdare această activitate. Sunt motivați și extrem de entuziasmați să îmbrace tricourile personalizate cu emblema jocurilor olimpice, să participe și să se întreacă alergând cu mare mândrie în orașul lor, susținuți de părinți, bunici și persoanele din oraș care se opresc să îi privească și să îi felicite. Suntem mândri că avem copii dornici de mișcare și vom încerca să menținem această tradiție an de an”, a spus, pentru redacția noastră, și profesoara de educație fizică, Roxana Neagoe.

Crosul de marți din orașul de la poalele Ciucașului a „ademenit” și un grup de elevi din Valea Mare, pentru care experiența va rămâne memorabilă.

„Prima participare la acest concurs de cros a fost una de neuitat pentru copiii din Valea Mare. Cu siguranță o să participăm și la anul în număr cât mai mare. Felicitări organizatorilor și participanților”, a transmis și profesoara de educație fizică din Valea Mare, Roxana Popica.

Cei care au coordonat evenimentul, prin muncă și spirit de echipă, au reușit să încheie cu succes încă o ediție de Cros Olimpic. Aceasta se datorează, în principal, profesorilor de educație fizică din zonă, dar și celor de matematică și informatică: Mihaela Popica, Roxana Neagoe, Roxana Popica, Sergiu Borcea, Cătălin Bularca, Dorel Bularca, Marius Murea, Bogdan Stroie, Eugen Gosman, Ioan Onea, Nicolae Boian și Mircea Morar.

Evenimentul a fost organizat de Academia Olimpică Română, (cu participarea președintei filialei Covasna, Révész Katalin), împreună cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Asociația de tineret și sport TEO și Primăria Întorsura Buzăului, reprezentată de primarul Raul Urdă și viceprimarul Silviu Popica.

Crosul de marți din Întorsura Buzăului a fost dedicat Zilei Olimpice, care, deși se sărbătorește în data de 23 iunie în întreaga lume, se organizează competiții pe tot parcursul lunii.

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.