SPORT 4 octombrie 2017

Annemarie Gödri-Părău revine în echipa națională feminină de baschet a României

de Covasna Media | 1040 vizualizări

Cu toate că la finalul anului 2016 anunțase că se retrage din activitatea de la echipa națională de baschet feminin, Annemarie Gödri-Părău a revenit asupra deciziei și a hotărât să pună umărul, împreună cu colegele ei, la calificarea "Acvilelor" la Women's EuroBasket 2019. Astfel, experimentata baschetbalistă va face parte, în luna noiembrie, din lotul care va disputa primele doua jocuri din campania de calificare, cu Slovenia (la Oradea) și Franța (în deplasare).

"Am luat decizia de a mă retrage din echipa națională la scurt timp după încheierea preliminariilor pentru Eurobasket Women 2017, atât din cauza faptului că acestea nu s-au încheiat cu o calificare la Campionatul European , cât și, în special, gândindu-mă la faptul că echipa noastră națională deține multe jucătoare tinere deosebit de talentate care, pentru a își putea desăvârși potențialul, au nevoie să dobândească experiența necesară la nivel internațional, experiență pe care o pot dobândi doar jucând și reprezentând culorile naționalei noastre. Așa cum eu am avut un culoar în acest sens la vârsta lor, în egală măsură mai tinerele noastre colege meritau și merită același lucru.

Decizia mea am crezut că a fost una finală, însa modul în care Federația Română de Baschet - și aici îl menționez în mod special pe domnul președinte Horia Păun - a înțeles să îmi solicite sprijinul la următoarea campanie de calificare m-a făcut să meditez asupra revenirii mele și, în cele din urmă, să accept să pun alături de coechipierele mele umărul la ceea ce trebuie să fie o încercare de calificare la Women's EuroBasket 2019.

Nu va fi ușor, suntem repartizate în grupa de calificare cu echipe extrem de puternice la nivel european (două dintre acestea făcând parte dintre echipele care s-au calificat la EuroBasket Women 2017), dar, dacă eu cred în calificare și în această credință am luat decizia revenirii mele, doresc, alături de colegele mele, ca și suporterii echipei naționale și toată suflarea baschetului romanesc să creadă că acest lucru ar fi posibil. Îi așteptăm la Oradea în 11 noiembrie, la meciul cu Slovenia să ne susțină întrucât avem nevoie de ei!", a declarat Annemarie Gödri-Părău, în exclusivitate pentru frbaschet.ro, imediat după momentul în care și-a anunțat decizia.

Annemarie Gödri-Părău este căpitanul echipei Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

În altă ordine de idei, la cârma echipei naționale feminine de baschet a României a fost instalat Dragan Petricevic.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.