SPORT 26 februarie 2010

Am devorat Alexandria, urmează Târgovişte…

de Covasna Media | 972 vizualizări
26feb2010-baschetAcelaşi început ezitant şi în partida de miercuri seară de la Alexandria, dar o victorie mare până la urmă pentru fetele de la SEPSI BC, 75 – 49. Fără Kristen Rasmussen, ţinută acasă de o răceală, antrenorul Veres Attila a mizat pe 4 titulare pentru toate cele 40 de minute, Vass Ildiko, Flori Diaconu, Alessandra Oliveira şi Bianca Vescan, Irena Matovici fiind înlocuită pe parcurs de Irina Borş. Conduse cu 18-10 după

26feb2010-baschetAcelaşi început ezitant şi în partida de miercuri seară de la Alexandria, dar o victorie mare până la urmă pentru fetele de la SEPSI BC, 75 – 49.

Fără Kristen Rasmussen, ţinută acasă de o răceală, antrenorul Veres Attila a mizat pe 4 titulare pentru toate cele 40 de minute, Vass Ildiko, Flori Diaconu, Alessandra Oliveira şi Bianca Vescan, Irena Matovici fiind înlocuită pe parcurs de Irina Borş. Conduse cu 18-10 după primul sfert, fetele noastre au reuşit să se apropie pas cu pas, iar la pauză scorul a fost egal, 30-30. A urmat un sfert 3 în care ne-am distanţat la 10 puncte, iar pe final ne­am distanţat la 26 de puncte, profitând de greşelile adversarelor şi înscriind foarte mult de la 3 puncte, în total 12 coşuri!

Dintre cele 6 jucătoare care au evoluat în meciul cu Alexandria, s-a remarcat, ca de obicei putem spune deja, conducătoarea de joc Flori Diaconu, cu 28 de puncte marcate, din care 18 de la 3 puncte şi 4 recuperări, dar şi pivotul Alessandra Oliveira, care, cu 17 puncte marcate şi 24 de recuperări a fost cea mai eficientă participantă la joc. Bianca Vescan, 12 puncte şi 8 recuperări şi Vass Ildiko, 9 puncte şi 5 recuperări au format, alături de primele două jucătoare, nucleul tare al formulei de succes gândite de antrenorul Veres Attila pentru victoria de la Alexandria. Înscriind numai din afara semicercului, Irena Matovici, 6 puncte şi 4 recuperări şi Irina Borş, 3 puncte s-au dovedit utile în teren şi sperăm că tinereţea lor va fi un avantaj pentru echipă, atât în acest final de sezon, dar şi în perspectivă.

Victoriile au curs pe bandă rulantă, SEPSI BC este în acest moment în vârf de formă, sperăm ca şi Kristen Rassmussen să-şi revină pentru că duminică de la 18.00 în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe ne aşteaptă marele derby cu campioanele de la Municipal Târgovişte, care vin imediat după returul de foc din FIBA CUP cu Dinamo Kursk.

Ca un amănunt de culoare, în timpul meciului, cu urechile lipite de apartul de radio, aproximativ 30 de întreprinzători din Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna, au primit tricouri cadou cu autografele tuturor fetelor de la SEPSI BC şi au aflat de abonamentul exclusiv pentru membrii ASIMCOV, pentru restul meciurilor rămase, abonament în valoare de 150 de lei.

Încheiem mulţumind celor două instituţii finanţatoare, Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna, sponsorilor şi partenerilor, de ieri şi ASIMCOV se numără printre aceştia!, dar şi extraordinarilor suporteri prezenţi la fiecare meci şi vă aşteptăm pe toţi duminică la marele derby cu fetele din Târgovişte, care vin după eliminarea din FIBA Cup, Dinamo Kursk întorcând rezultatul defavorabil din tur şi mergând în semifinalele competiţiei!

Mădălin Guruianu

Foto: Gyurko Balazs

Teme articol: baschet Sepsi BC
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.