SPORT 11 august 2020

Adversară din Spania pentru Sepsi SIC, în Euroliga de baschet

de Covasna Media | 687 vizualizări

Au fost stabilite partidele din preliminariile Euroliga la baschet feminin, fază a competiției în care echipa noastră, Sepsi SIC, o va întâlni, în dublă manșă, pe Uni Girona Club  de Basquet din Spania.

Pentru sezonul 2020-2021 a celei mai importante competiții continentale la baschet feminin, Euroliga, s-au înscris 18 echipe. Patru dintre acestea, printre care și Sepsi SIC, vor disputa un tur preliminar pentru calificarea pe tabloul principal. În urma tragerii la sorți, echipa noastră se va lupta cu Uni Girona CB pentru accesul în faza superioară, într-o dublă manșă, prima partidă urmând să se dispute la Sfântu Gheorghe. Datele acestor partide nu au fost stabilite încă.

Uni Girona Club de Basquet este un club înființat în anul 2005, prin fuziunea echipelor CE Santa Eugenia de Ter și CB Vedruna. În 2009, echipa din Catalonia a promovat în elita baschetului feminin spaniol, cu excepția unui singur sezon ocupând de fiecare dată un loc pe podium. Două titluri de campioană și-a trecut în palmares Uni Girona CB, în 2015 și 2019, ani în care a cucerit și Super Cupa. Din punct de vedere al participărilor în competițiile continentale are o singură prezență în Euroliga, în ediția 2015-2016 când nu a trecut de faza sezonului regulat.

Dacă nu va reuși să treacă de Uni Girona CB, Sepsi SIC își va continua totuși traseul european în competiția secundă, EuroCup Women.

Marius Raczek

Foto: Facebook/ Sepsi-SIC

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.