SPORT 15 martie 2013

Adio Europa! Steaua părăseşte cu demnitate cupele europene, după 1-3 la Londra, cu Chelsea

de Covasna Media | 223 vizualizări

Steaua a pierdut cu 1-3 returul cu Chelsea, din optimile Ligii Europa şi părăseşte competiţia, cu scorul general de 2-3. La pauză cele două formaţii se aflau la egalitate, scor 1-1, însă englezii au marcat în minutele 58 şi 71, prin John Terry şi Fernando Torres.

steaua eliminare chelsea

Calificarea a fost atât de aproape, încât la pauza meciului de pe Stamford Bridge toţi microbiştii vorbeau de ea cu intensitate şi patimi înflăcărate în glas. Chelsea fusese puternică, însă nu într-atât încât să ne înspăimânte şi chiar dacă Juan Mata deschisese scorul, în minutul 34, Chiricheş reuşise egalarea, la ultima fază a primei reprize.

Chelsea trebuia să marcheze din nou de două ori, în doar 45 de minute, iar acest lucru părea improbabil şi nu se suprapunea nicicum cu visele şi aşteptările suporterilor. În tribune atmosfera creată de români a fost extraordinară, iar acest suflu li s-a transmis şi jucătorilor Stelei, care au început extrem de curajoşi repriza secundă.

A venit însă minutul 58, când la o fază fixă John Terry a fost scăpat de sub marcaj şi a marcat cu o lovitură de cap la colţul scurt, în dreapta lui Tătăruşanu. Apoi, Chelsea a mărit ritmul şi a desfăşurat acţiuni mai elaborate de atac, una dintre ele concretizându-se în minutul 71. Torres l-a învins atunci pe Tătăruşanu, a ridicat scorul la 3-1, şi a înclinat balanţa calificării de partea londonezilor.

Tot Fernando Torres ar fi putut să mărească diferenţa de pe tabelă la trei goluri, dar atacantul iberic a trimis în bară din lovitură de la 11 metri. A rămas până la final 3-1 pentru Chelsea, jucătorii noştri nereuşind să fie realmente periculoşi la poarta lui Cech, în ultima jumătate de oră.

În ciuda eliminării, steliştii merită totuşi felicitări, victoria de pe Naţional Arena şi jocul energic prestat pe terenul campioanei Europei dând speranţe pentru un parcurs foarte bun şi sezonul viitor, în Liga Campionilor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.