SPORT 2 august 2022

Activități inedite pentru „soldați“ copii, în Tabăra Militară Valea Crișului

de Diana Pantelimon | 1716 vizualizări

Asociația Club Sportiv „Show Time“ organizează în perioada 1-6 august a.c. o tabără inedită, cu tematică militară, pentru 26 de copii cu grad onorific de „Plutonieri“. Pensiunea „Casa cu Flori“ din Valea Crișului este „Garnizoană“ pentru micii „soldați“, care se vor distra, se vor întrece și se vor juca, gustând totodată din disciplina strictă aferentă milităriei, sub atenta supraveghere a „Generalilor“ Simona și Cristian, reprezentanții asociației.

„Începem „nebunia”! Suntem mândrii „soldați” ai Taberei Militare organizată de Show Time Sport Club în „Garnizoana” Casa cu Flori din Valea Crișului!“, au scris ieri pe Facebook reprezentanții clubului.

Postarea ne-a stârnit curiozitatea și am luat repede legătura cu „Generalul“ Cristian Șchiopu al „Garnizoanei“ Valea Crișului pentru mai multe detalii. Am aflat că, pe lângă multă distracție, „soldații“ au de respectat și niște reguli stricte.

„Este o tabără organizată de noi, de Asociația Club Sportiv „Show Time“, și este, momentan, pentru copiii noștri, membri ai clubului din cadrul asociației noastre. Sunt 26 de copii în tabără cu vârste cuprinse între 6 si 14 ani. Fiecare are câte un grad, momentan sunt plutonieri toți, cu 2 căpitani de echipă. Fiecare echipă are câte 13 plutonieri, este condusă de un căpitan, grad onorific, bineînțeles, sub supravegherea noastră, a mea și a Simonei. Noi suntem „Generalii“. Avem tricouri și rucsăcele personalizate cu fiecare în parte, cu numele și gradul respectiv.

Stăm o săptămână, în fiecare zi cele 2 echipe se vor întrece cu activități fizice, intelectuale, de perspicacitate, de atenție. Dimineața avem înviorare la ora 6.

Ne trezim cu goarna, avem reguli stricte. Dacă se greșește, cel în cauză este pedepsit prin tăierea ierbii cu foarfeca sau prin a face curățenie la ceilalți în cameră, sau tot felul de pedepse inedite, care poate îi fac mai atenți la respectarea regulilor. În fiecare zi avem întreceri, jocuri, piscina la dispoziție. Locația de la Casa cu Flori din Valea Crișului este foarte frumoasă pentru astfel de activități. O să avem și un poligon de tragere cu pistoale și puști Airsoft. Vineri seara vom avea foc de tabără, iar sâmbătă după ora prânzului tabăra se va termina.

Costurile taberei sunt plătite de către părinți pentru fiecare în parte. Nu este o sumă foarte mare, fiind o tabără organizată de noi, pentru noi. Este la jumătate de preț față de alte tabere similare din Moeciu sau din alte zone de munte.

Momentan, tabăra este de 700 de lei la noi, cazare și 3 mese pe zi“, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, reprezentantul asociației, Cristian Șchiopu.

Pe concept de „Tabără Militară“, organizatorii se află la prima ediție. Dar asociația a mai organizat tabere tematice și cantonamente sportive pentru membrii clubului în fiecare an, încă de la înființare, de acum 12 ani.

Clubul Sportiv „Show Time” şi-a început activitatea în data de 18 august 2010, când a fost obţinut certificatul de identitate sportivă de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 

Acesta își desfășoară activitatea în două departamente sportive: 

– Paralimpic cu sportivi care au o anumită dizabilitate fizică; 

– Arte Marţiale & Fitness (Jiu-Jitsu, Shotokan Karate-Do, Brazilian Jiu-Jitsu, Mixed Martial Arts, Fitness – Tonic FIT, Tabata și Personal Training), potrivit showtimeclub.ro.

Sursa foto: Facebook/Club Sportiv „Show Time”

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.