SPORT 26 martie 2019

ACS Királypingvinek a ratat finala mică la masa verde

de Covasna Media | 567 vizualizări

În acest sezon, hocheiul covăsnean a reapărut în competițiile oficiale, grație celor de la ACS Királypingvinek Sf. Gheorghe, care s-au înscris în Campionatul Național de Juniori II sub 16 ani.

Echipa covăsneană a avut o evoluție relativ bună, obținând, în sezonul regulat, patru victorii. Clasamentul, după acest criteriu, ar fi dat dreptul ”pinguinilor” să joace finala mică, pentru medaliile de bronz  contra celor de la ACS Felcsik Cârța.

Nu s-a întâmplat așa, iar finala mică va fi abordată de către ACS Steaua Rangers. Federația Română de Hochei pe Gheață, prin vocea secretarului general Alexandru Hălăucă, ne-a lămurit această situație.

Fostul internațional a declarat următoarele: ”ACS Királypingvinek s-a prezentat la două meciuri cu Steaua Rangers, având în componență cinci jucători fără viză medicală valabilă. Este vorba de meciurile din 27 și 28 octombrie, de la București, steliștii au contestat, iar cazul a avut un parcurs lung, de la Comisia de Disciplină prin alte foruri, fiind soluționat abia în primăvară, la Biroul Federal. Din acest motiv, ACS Királypingvinek a pierdut la masa verde unul dintre meciurile respective, pe care îl câștigase pe gheață”. Alexandru Hălăucă a mai menționat că sistemul electronic de înregistrare a rezultatelor nu permite modificări, de aceea rezultatele de pe site-ul oficial al Federației Române de Hochei pe Gheață nu s-au schimbat. Astfel, ACS Királypingvinek a terminat pe locul al cincilea în clasament, necalificându-se pentru finala mică.

Mai trebuie spus că ACS Királypingvinek a beneficiat de clemența celor de la Federația Română de Hochei pe Gheață. În startul sezonului, ACS Királypingvinek nu s-a prezentat la două meciuri, la Gheorgheni, pe care le-a pierdut prin neprezentare. Conform normelor regulamentare, echipa trebuia penalizată pecuniar și exclusă din campionat, dar s-a luat decizia favorabilă pentru covăsneni, iar aceștia au putut merge mai departe.

De bun augur este însă faptul că, indiferent de rezultate, hocheiul a renăscut în județul Covasna.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.