SPORT 3 februarie 2021

Accidente la schi: trei răniți în două zile, la Șugaș Băi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1249 vizualizări

În prima lună de schi din sezon au fost 12 accidentări, un record negativ, spun salvamontiștii

Salvamontiștii covăsneni le transmit din nou pasionaților sporturilor de iarnă să se bucure cu grijă de schi. Asta pentru că în primele două zile din februarie, pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi au fost înregistrate încă trei accidente, în care au fost implicați doi minori.

În primele două zile ale lunii februarie s-au produs 3 accidente pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi.

În data de 01.02.2021 un minor de sex masculin de 12 ani a căzut pe pârtia mare și s-a rănit la genunchiul drept. Membrul vătămat a fost imobilizat de către personalul salvamont, iar după acordarea primului ajutor a fost predat echipajului de urgență SMURD.

În data de 02.02.2021 Serviciul Public Salvamont Județean Covasna a fost nevoit să intervină la două accidente. Un minor de sex masculin de 7 ani în urma unei căzături s-a accidentat la frunte și a suferit răni superficiale. După acordarea primului ajutor minorul a fost predat instructorului de schi. O persoană de sex feminin de 38 de ani s-a rănit la genunchiul drept în timp ce cobora pe pârtia mare. După acordarea primului ajutor a fost predată echipajului medical de urgență.

Vă rugăm să respectați codul de conduită pe pârtiile de schi!”, se arată în mesajul postat marți de salvamontiști pe pagina de Facebook „Salvamont Covasna/Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat”.  

Număr record de accidente în ianuarie

Postările din acest sezon, legate de accidentările de pe pârtiile de schi, vin ca un semnal pentru cei care practică acest sport, în sensul de a respecta codul de conduită și de a minimiza astfel riscurile de accidentări, spune reprezentantul Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Numai în prima lună din an, respectiv și prima din acest sezon schiabil, s-au înregistrat 12 accidente.

Sunt mult mai multe accidente ca în anii trecuți, categoric. Nu s-a întâmplat niciodată ca într-o lună să avem peste 10 accidente”, a punctat Leonid Moscviciov. 

Creșterea se pune și pe seama faptului că s-a majorat și numărul celor care practică acest sport, respectiv care ajung pe pârtiile din județ.

În perioada de vacanță școlară este foarte aglomerat, inclusiv pe pârtiile de schi și vrem să atragem atenția asupra codului de conduită. Aș enumera câteva, pe cele mai importante:

  • Echipamentul: să se echipeze corespunzător, primordială este casca de schi;
  • Să adapteze viteza la condițiile pârtiei;
  • Să se depășească în condiții de siguranță, să se mențină o distanță care să permită anticiparea deplasării celorlalți schiori. Aici se petrec frecvent accidente;
  • Să nu se staționeze pe mijlocul pârtiei, mai cu seamă în zonele fără vizibilitate pentru ceilalți schiori;
  • Nu în ultimul rând, în cazul în care observați o persoană care are probleme, să se asigure zona respectivă, de regulă se pun schiurile în poziție verticală și încrucișată, la locul accidentului, să se verifice starea victimei și să se ia îndată legătura cu Salvamontul (112 sau la punctul de prim ajutor).

Acestea sunt cele mai importante reguli”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, șeful Salvamont Covasna.

Sursa foto: Facebook/ Salvamont Covasna/Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat”.  

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.