SPORT 28 martie 2022

A sosit ziua mult-așteptată de iubitorii înotului: piscina din Sfântu Gheorghe se redeschide

de Diana Pantelimon | 681 vizualizări

Baza de înot din Sfântu Gheorghe își reîncepe activitatea de luni, 28 martie a.c., de la ora 15:00. Cu această ocazie se relansează programul de inițiere în sport, prin care copiii de clasa a IV-a vor învăța să înoate. Pentru evitarea disconfortului cauzat de numărul mare de elevi care participă la acest program, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 11-13 baza de înot va fi închisă pentru ceilalți iubitori ai sportului în apă.

După doi ani grei de pandemie, în care piscina din Lunca Oltului a fost deschisă pentru perioade scurte de timp din pricina restricțiilor, autoritățile au anunțat redeschiderea bazei de înot. Se reiau inclusiv cursurile de înot. 

Abonamentele valabile în momentul închiderii bazei de înot vor fi prelungite. Din acest motiv, nu se mai poate solicita restituirea contravalorii punctelor neutilizate.  

„Vom prelungi abonamentele care erau încă valabile la închiderea bazinului și le urăm tuturor bun venit înapoi!“, a transmis sâmbătă primarul Antal Árpád pe pagina sa de Facebook.

La începutul anului, autoritățile locale au anunțat că piscina orașului nu se va deschide anul acesta din cauza creșterilor de prețuri la gaze și energie electrică, precum și din pricina pierderilor de căldură foarte mari. Pentru a remedia pierderile de căldură și implicit pentru a reduce costurile lunare, baza de înot ar fi trebuit să intre anul acesta în renovări.

„Am decis să începem lucrările de modernizare la piscină doar anul viitor. Vom vedea când și cum va începe construcția noii piscine de la Universitatea Sapientia și poate reușim să ne corelăm în așa fel încât să începem lucrările doar atunci când va putea fi folosită piscina de acolo, ca să nu rămânem fără piscină”, a spus primarul Antal Árpád la începutul lunii, într-o conferință de presă.

Luna martie însă a venit cu vești bune și, datorită plafonării facturii de gaz, de la 480.000 de lei la 120.000 de lei, precum și datorită ridicării totale a restricțiilor, autoritățile au decis redeschiderea piscinei.

Pierderi oricum vor fi, dar „Primăria va continua să subvenționeze substanțial funcționarea bazei de înot pentru ca acest serviciu să rămână accesibil pentru comunitatea noastră“, a mai transmis pe Facebook primarul.

Mai multe detalii despre program și prețul biletelor puteți găsi pe pagina Sepsi ReKreatív sau pe https://bit.ly/3IGomrM

Sursa foto: Sepsi ReKreativ

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.