SPORT 9 martie 2010

A.S. Ciucaş - la prima participare în Campionatul Municipal de Baschet din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 448 vizualizări
10mar2010-ciucasÎn cadrul etapei disputate vineri în Grupa B a Campionatului Municipal de Baschet – Sfântu Gheorghe, echipa A.S. Ciucaş a obţinut prima victorie în faţa formaţiei SC Horváth Service, cu scorul de 37 – 27 şi a făcut un prim pas în vederea calificării în Play Off­ul competiţiei. Marcatorii echipei din această etapă au fost: Andrei Chiricescu (8 p), Andrea Deak (9 p), Bogdan Neagoe (6 p), Marius Soare (4 p), Dan Buzea

10mar2010-ciucasÎn cadrul etapei disputate vineri în Grupa B a Campionatului Municipal de Baschet – Sfântu Gheorghe, echipa A.S. Ciucaş a obţinut prima victorie în faţa formaţiei SC Horváth Service, cu scorul de 37 – 27 şi a făcut un prim pas în vederea calificării în Play Off­ul competiţiei. Marcatorii echipei din această etapă au fost: Andrei Chiricescu (8 p), Andrea Deak (9 p), Bogdan Neagoe (6 p), Marius Soare (4 p), Dan Buzea (5 p) şi George Moldovan (5 p).

După sezonul regulat din cadrul Campionatului Municipal de Baschet, AS Ciucaş s-a clasat pe locul 10 din cele 13 participante înscrise în competiţie.

Cum s-a format Echipa de Baschet AS Ciucaş?

În toamna anului 2009, buna colaborare dintre Asociaţia Sportivă Ciucaş Întorsura Buzăului şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe a dat naştere la o echipă mixtă de baschet, cu numele A.S. Ciucaş. Echipa a fost înscrisă apoi în Campionatul Municipal de Baschet al oraşului Sfântu Gheorghe. Participarea echipei la o competiţie sportivă de acest gen reprezintă o premieră pentru asociaţia sportivă din Întorsura Buzăului. După 1990 activitatea sportivă de echipă din oraşul Întorsura Buzăului s-a rezumat numai la fotbal, mai exact la participarea celor două cluburi de fotbal Progresul Sita Buzăului şi AS Ciucaş Întorsura Buzăului, cu echipe de seniori şi juniori, la Campionatul Judeţean de Fotbal, Divizia D.

Participarea acestei echipe la Campionatul Municipal de Baschet nu ar fi fost posibilă fără sprijinul financiar şi moral al lui Constantin Hogea, preşedintele Asociaţiei Sportive Ciucaş, Întorsura Buzăului.

Cine joacă în echipa AS Ciucaş?

Lotul echipei este format din 15 jucători amatori cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani (13 băieţi şi 2 fete) din oraşele Sfântu Gheorghe (10) şi Întorsura Buzăului (5). În acest sezon obiectivul echipei este de a se clasa pe un loc cât mai bun în campionat, fiind la prima participare într-o competiţie oficială.

Pentru sezonul viitor se doreşte formarea unei echipe a oraşului Întorsura Buzăului, cu participarea activă a cât mai multor tineri liceeni. Totodată, cu sprijinul autorităţilor locale, dorim ca din sezonul 2010 – 2011 meciurile din tur să poată fi desfăşurate pe teren propriu, în localitatea Întorsura Buzăului.

Următorul meci al echipei va avea loc vineri, 12 martie, la Sala de sport a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, de la ora 17, avându-i ca adversari pe componenţii echipei Babeş Boys, Sfântu Gheorghe.

Teme articol: baschet A.S. Ciucaş
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.