SPORT 27 mai 2019

A murit Nicolae Pescaru

de Covasna Media | 929 vizualizări

Fostul mare fotbalist brașovean, Nicolae Pescaru, a murit la vârsta de 76 de ani. Decesul a survenit în data de 25 mai 2019, după o lungă suferință a celui mai titrat fotbalist brașovean. Acesta deține recordul de prezențe în echipa brașoveană pe prima scenă, 311, fiind și deținătorul recordului de goluri marcate, în tricoul stegarilor, 62.

Cu Nicolae Pescaru pe post de mijlocaș, formația de la poalele Tâmpei a reușit să cucerească o medalie de bronz, dar și-a trecut în palmares și trei promovări din Divizia B.

Nicolae Pescaru a fost de patru ori selecționat în echipa națională de fotbal a României, el făcând parte și din lotul deplasat la Campionatul Mondial din Mexic, 1970. Din nefericire, Pescaru nu a prins niciun minut la Guadalajara. De altfel, în acel lot antrenat de regretatul Angelo Niculescu, s-au aflat trei fotbaliști brașoveni: Stere Adamache, Mihai Ivăncescu și Nicolae Pescaru.

Originar din orașul prahovean Breaza, Pescaru a început cariera la Chimia Făgăraș, după care a trecut la Steagul Roșu Brașov. El și-a încheiat cariera în Divizia C și în B, la Șoimii IPA Sibiu.

Pe vremea când Pescaru juca fotbal, majoritatea iubitorilor sportului cu balonul rotund din Sf. Gheorghe, dar și din alte zone ale județului Covasna, făceau naveta spre Brașov în zi de meci, Steagul Roșu fiind o echipă foarte iubită și la noi.

Dumnezeu să îl aibă în pază!

(Sursă foto: Digi24.ro)

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.