SPORT 15 ianuarie 2019

A doua înfrângere pentru Filipine la Cupa Asiei

de Covasna Media | 714 vizualizări

Turneul final al Cupei Asiei la fotbal, care se dispută în Emiratele Arabe Unite, a consumat meciurile din etapa a doua a fazei grupelor. Filipine, care îl are în componență și pe fundașul stânga de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Daisuke Sato, a fost învinsă de puternica reprezentativă a Chinei, cu scorul de 3-0. În primul meci, Filipine cedase cu 1-0 în fața altei forțe fotbalistice a continentului asiatic, Coreea de Sud, scor 1-0.

Daisuke Sato a jucat integralist în ambele partide, în cea cu China fiind avertizat cu un cartonaș galben. Ultimul meci al celor din Filipine în grupe este programat pe 16 ianuarie, de la ora 18.30, contra selecționatei din Kirghistan.

Regulamentul de desfășurare al competiției, la care participă 24 de echipe naționale, permite încă echipei din Filipine să spere la calificarea în optimile de finală. Clasamentul seriei, în momentul de față, este următorul:

  1. Japonia 6 p
  2. Coreea de Sud 6 p
  3. Kirghistan 0 p
  4. Filipine 0 p

Japonia și Coreea de Sud sunt matematic calificate, înainte de derby-ul programat tot pe 16 ianuarie. Filipine are golaveraj mai slab, -4, în comparație cu al kirghizilor, care au -2. Echipa de pe locul al treilea intră într-un clasament paralel cu celelalte formații, iar patru din 6 grupe se califică și ele în faza eliminatorie, după fostul model de organizare al Campionatului Mondial, utilizat până în 1994.

Așadar, pentru Filipine, care îl are pe banca tehnică pe celebrul antrenor suedez Sven Goran Eriksson, este suficientă o victorie cu Kirghistan, eventual la o diferență cât mai mare de scor. În multe grupe de la Cupa Asiei situația este dezechilibrată, cu două formații detașate cu câte 6 puncte.

Iată cum arată, în momentul de față, înainte de începerea meciurilor din etapa a treia, clasamentul paralel al locurilor 3 din grupe:

  1. Thailanda 3 p
  2. Siria 1 p
  3. Kirghistan 0 p (golaveraj (-2)
  4. Oman 0 p (-2)
  5. Vietnam 0 p (-3)
  6. Liban 0 p (-4)

Deoarece este la Cupa Asiei, Daisuke Sato ratează pregătirea de iarnă cu echipa de club. Este a doua competiție continentală în decurs de două luni, la care Sato este convocat, după ce în luna decembrie a participat, cu Filipine, la Campionatul Asiei de Sud-Est.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.