SPORT 12 iulie 2015

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe, debut la Internaționale

de Covasna Media | 692 vizualizări

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a organizat în perioada 8-12 iulie la Complexul Olimpic de Nataţie „Anatol Grinţescu” din baza sportivă Dinamo, Campionatele Internaţionale de Înot, fiind prima întrecere de acest fel după 34 de ani, care este înscrisă în calendarul oficial al FINA. Conform listei de start, s-au înscris 270 de sportivi din 9 țări: Georgia, Tunisia, Muntenegru, Ungaria, Franța, SUA, Qatar, Olanda și România, țară gazdă.

La competiţia de la Bucureşti au participat şi două înotătoare de top, olandeza Sharon Van Rouwendaal şi sportiva ungară Katinka Hosszu, care a fost desemnată în 2014 ca fiind cea mai bună înotătoare din Europa şi din lume.

Asociația Club Spotiv Ciprian Sfântu Gheorghe a fost reprezentată prin juniorii Tompa György Kadosa, Mihăilă Sebastian – 15 ani și Lazăr David – 16 ani.

Cele mai bune rezultate obținute sunt: Tompa György Kadosa în proba 50m bras, calificat cu timpul 31”53, al III-lea timp la juniori, obținând 605 puncte FINA, iar în finală 31”59 clasându-se pe locul 5, 601 puncte FINA la doar 27 de sutimi de podium.

„Sunt mulțumit de rezultate, în această perioadă au fost și examenele de capacitate pentru admitere în liceu, ce s-au terminat cu rezultate foarte bune, dar nu puteam rata participarea la asemenea concurs de anvergură. De menționat este faptul că deși sportivul Tompa György Kadosa a fost cel mai tânăr din finală, la 50m bras, distanța de podium a fost infimă, ceilalți sportivi fiind cu 2-3 ani mai mari decât el, ceea ce ne dă speranțe pe viitor”, a declarat  antrenorul senior CSG, Ciprian Grosu.

Pe această cale, mulțumim pentru sprijinul acordat părinților și Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.