SPORT 26 iulie 2019

A ajuns oare Tandia la Al Hazem?

de Covasna Media | 1381 vizualizări

Fostul golgeter al echipei de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Birahima Tandia, se pare că încă nu a ajuns la noua sa echipă, Al Hazem. Acesta și-ar fi prelungit, fără acord, perioada de vacanță și nu s-a prezentat la pregătirile formației care l-a achiziționat de la Sepsi OSK, în schimbul sumei de 600 000 de euro.

Birahima Tandia este internațional pentru Mali, dar are și pașaport francez, așa că nu a fost considerat jucător extracomunitar. Problema este că această conduită a sa are repercusiuni și asupra clubului, transferul bănesc fiind, deocamdată, blocat până la clarificarea situației.

Al Hazem este o echipă din Arabia Saudită, care îl are ca antrenor pe Daniel Isăilă, fostul selecționer al echipei naționale de tineret a României. De altfel, campania finalizată cu prezența în semifinalele Campionatului European de tineret, în această vară, a început sub mandatul lui Isăilă.

Al Hazem a terminat în campionatul saudit pe locul 13 din 16 formații, în sezonul 2018-2019. Al Hazem a fost campioana Arabiei Saudite în 2004-2005 și vicecampioană în urmă cu două sezoane. 

Pe de altă parte, legat de numele său, în actele oficiale acesta este Birahima Tandia, ceea ce reprezintă o ciudățenie. În Mali, prenumele de Ibrahima este foarte popular, dar se pare că la înregistrarea oficială, în actele de identitate, el a fost grafiat din greșeală Birahima, cu inversiunea primelor litere care îi compun numele.

Sperăm ca acest caz, în interesul echipei covăsnene, să aibă o rezolvare amiabilă cât mai rapidă. 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.