SPORT 28 mai 2021

400.000 de lei pentru 34 de proiecte ale asociațiilor sportive din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 827 vizualizări

Un număr de 34 de proiecte sportive ale asociațiilor din Sfântu Gheorghe vor primi finanțare în cadrul concursului lansat de Primărie „Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul”. 

Consiliul Local a adoptat în ședința de joi, 27 mai, hotărârea privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor sportive din bugetul Municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2021. Suma totală este 400.000 de lei. 

Cea mai mare sumă, de 75.000 de lei, va merge către Asociația Clubul Sportiv de Hochei pe Gheață „Királypingvinek”, pentru pregătirea și participarea echipelor de hochei pe gheață U6, U10, U12, U14, în Campionatul Transilvaniei. Pe lângă această sumă, la aceeași asociație mai merg încă 25.000 de lei pentru proiectul „Patinaj – Artă și Sport”. 

Tot în topul asociațiilor cu cele mai mari sume primite se găsește și Sepsi OSK. Asociația va primi 73.500 de lei pentru susținerea și dezvoltarea activității de performanță la copii și juniori în cadrul clubului ACS Sepsi OSK. Aceeași asociație primește încă 23.000 de lei pentru participarea echipelor de fete la competiții oficiale, respectiv alți 5.000 de lei pentru „Cupa Orașului Sfântu Gheorghe”. 

Asociația Club Sportiv „Sport All” va primi 40.000 de lei pentru un program de educație sportivă pentru copii.

Câte 15.000 de lei vor primi Asociația Clubul Sportiv Salema Baschet, pentru „Formare și dezvoltare sportivi juniori în baschet pe plan local”, Asociația Club Sportiv Ciprian pentru „Pregătirea şi promovarea sportivilor covăsneni prin participare la calendarul competițional Național și Internațional”, dar și Asociația Clubul Sportiv Székelyek a Magasban, pentru „Stagii de pregătire şi perfecţionare pentru participarea la sezonul competițional de schi alpin 2021-2022 și Campionatul Național”. 

În rest, celelalte asociații au primit finanțări între 2.000 și 12.000 de lei. 

Au fost și două proiecte înscrise, din totalul de 36, care nu au primit finanțare. 

Comisia de selecție a proiectelor în cadrul programului „SFÂNTU GHEORGHE SRIJINĂ SPORTUL”, a evaluat 36 de solicitări, din care 34 de proiecte au îndeplinit criteriile și condițiile stabilite de Regulamentul programului de sprijinire a activităților sportive.

2 proiecte nu au primit finanțare nerambursabilă deoarece nu au atins punctajul minim prevăzut de Regulamentul pentru atribuirea contractelor, de finanțare nerambursabilă din fondurile publice în cadrul programului „Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul” prevăzut de art. 11^1 alin. (4) potrivit căruia „Proiectele care nu întrunesc 30 de puncte, nu vor primi finanțare””, se arată în raportul de specialitate atașat hotărârii adoptate joi. 

Data limită pentru depunerea proiectelor a fost 17 mai a.c.. 

Selecţia şi evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile s-a făcut de o comisie de evaluare, în perioada 19 – 21 mai. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.