SPORT 23 ianuarie 2014

22 de sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci

de Covasna Media | 653 vizualizări

Douăzeci şi doi de sportivi români de la opt discipline – schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie şi skeleton, sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în perioada 7-23 februarie în Rusia, la Soci.

Secretarul general al Comitetului Sportiv şi Olimpic Român (COSR), Ioan Dobrescu, a explicat că delegaţia României s-ar putea mări cu alţi doi sportivi până la plecarea spre Soci.

„Sunt şanse mari ca numărul să se mărească. Asta pentru că aşteptăm relocări la echipajul de două fete la bob. Sunt primele în clasamentul respectiv aşa că sunt şanse destul de mari”, a declarat Ioan Dobrescu, scrie digisport.ro.

Cei 22 de sportivi calificaţi deja la Jocurile Olimpice de iarnă:

Schi alpin – Alexandru Barbu (slalom uriaş şi slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Cail (Super G, slalom, combinată alpină)

Schi fond – Sara Timea, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici

Biatlon – Eva Tofalvi, Cornel Puchianu

Sărituri cu schiurile – Iulian Pîtea

Patinaj artistic – Zoltan Kelemen

Skeleton – Dorin Velicu, Maria Mazilu

Sanie – Valentin Creţu (simplu masculin, ştafetă), Nicolae Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ştafetă), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ştafetă)

Bob – Nicolae Istrate şi Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuţ Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin)

Echipajul de bob dublu feminin al României, format din Maria Constantin şi Andreea Grecu, va afla vineri dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Soci, Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton urmând să anunţe ultimii sportivi calificaţi prin relocare.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, Vancouver 2010, România a fost reprezentată de 28 de sportivi. Plecarea delegaţiei României spre Soci este programată pentru 28 ianuarie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Nelly, 7 februarie 2014
Cea mai uråta costumatie a jocurilor olimpice de la Soci a fost a romanilor. NEGRU. Se duceau la esafod s-au banii au fost furati si au cumpårat ceva de mana a saptea? Cum este posibil så imbraci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.