SPORT 28 februarie 2023

20 de echipe înscrise la ediția a VI-a a Cupei Îndrăgostiţilor de Tenis de Câmp

de Covasna Media | 674 vizualizări

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului și Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în parteneriat cu Asociaţia „Carpaţii Răsăriteni” și Primăria Întorsura Buzăului, au organizat în data de 26.02.2023 evenimentul sportiv „Cupa Îndrăgostiţilor de tenis de câmp”, Ediţia a VI-a, adresat echipelor de amatori din zona Depresiunii Întorsura Buzăului. 

Evenimentul dedicat Dragobetelui, sărbătoare tradiţională românească ce marchează ziua iubirii şi începutul unui nou anotimp, s-a desfășurat în Sala de Sport „Valeriu Bularca” şi Sala de Sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraşul Întorsura Buzăului. Fiecare echipă și-a ales numele după o floare. 

Competiția a fost organizată pe 3 categorii de vârstă și pregătire:

1 – părinte + copil cu vârsta de 8-10 ani (s-au înscris 4 echipe); 

2 – părinte + copil cu vâsta cuprinsă între 10-12 ani (s-au înscris 4 echipe);

3 – dublu mixt (s-au înscris 12 echipe).

Regulamentul competiţiei a prevăzut meciuri pe sistemul cel mai bun dintr-un singur set. În caz de egalitate 6-6, departajarea s-a realizat prin jucarea unui Tie-break Set. Primele două echipe câștigătoare din cele 4 grupe (A-D), au jucat partide eliminatorii în faza sferturilor și semifinalelor. Pentru stabilirea clasamentului final s-a jucat Finala mică (Locul III-IV) și Finala mare (Locul I-II). La categoria de vârstă 1, s-a jucat pe sistemul câte un set, fiecare cu fiecare echipă. În caz de egalitate la setaveraj, departajarea s-a realizat prin jucarea unui Tie-break Set.

REZULTATE

Categoria părinte+copil cu vâsta de 8-10 ani

Locul 1 – Echipa Liliac: Neagoe Bogdan și Neagoe Victor

Locul 2 – Echipa Ghiocel: Buzea Dan și Buzea Irina

Locul 3 – Echipa Iris: Timaru Găitan Viorel și Timaru Găitan Cristian Ioan

Categoria părinte+copil cu vâsta de 10-12 ani

Locul 1– Echipa Orhidee: Stroie Bogdan și Stroie Arsenie

Locul 2 – Echipa Trandafir: Enache Ștefania și Bobeș Andreea

Locul 3 – Echipa Lalea: Timaru Găitan Viorel și Aldea David

Categoria dublu mixt

Locul 1 – Echipa Floarea Soarelui: Stroie Bogdan și Papară Nicoleta

Locul 2 – Echipa Bujor de munte: Buzea Dan și Popica Mihaela

Locul 3 – Echipa Crin: Șerban Alina și Iagăr Darius

Locul 4 – Echipa Narcisa: Ignatie Bota și Papară Ana

Rezultate la Categoria părinte+copil cu vâsta de 8-10 ani

Aflată la a doua ediție în care un părinte alături de un copil (tată-fiică sau mamă-fiu) au jucat împreună tenis de camp la o competiție adresată amatorilor, în care principalul scop a fost acela de a stimula pe cei mici practicarea unui sport în familie și de ce nu, pe viitor, trecerea la sportul de performanță. În urma rezultatelor directe, familia formată din Neagoe Bogdan și Neagoe Victor a câștigat competiția din 2023. Felicitări și mult succes în continuare!

Rezultate la Categoria părinte+copil cu vâsta de 10-12 ani

Echipa Orhidee formată din Stroie Bogdan și Stroie Arsenie (tată-fiu) au jucat pentru a doua oară finala Cupei Îndrăgostiților de Tenis de Câmp, după prima câștigată în anul 2022. În acest an, în finala s-a întâlnit cu echipa Trandafir formată din Enache Ștefania și Bobeș Andreea.

Partida a fost disputată, cu un ritm și nivel de joc bun, joc de tenis la care s-a ajuns în urma antrenamentelor pe care care le-au făcut copii de această vârstă îndrumați de antrenorul Bogdan Stroie. S-a jucat cu multă dăruire, pasiune și tot ceea ce trebuie să se vadă în cadrul unui joc de tenis de câmp, echipa Orhidee a câștigat competiția la finalul jocului. Felicitări și mult succes și la alte competiții de acest gen!

Finale, Categoria Dublu Mixt

Finala mare. Echipa Floarea Soarelui: Stroie Bogdan și Papară Nicoleta și Echipa Bujor de munte: Buzea Dan și Popica Mihaela.

Echipa Bujor de munte s-a calificat pentru a doua oară într-o finală a Cupei Îndrăgostiților de Tenis de Câmp, după ediția din anul 2021, când în aceeași componență a ocupat poziția a doua a clasamentului. În acest an, în finală s-a întâlnit cu echipa Floarea Soarelui, formată din Stroie Bogdan și Nicoleta Papară, ambii cu finale jucate și câștigate până în prezent, dar pentru prima dată în această formulă.

Finala a fost una extrem de echilibrată, s-a jucat de la egal la egal pe toată durata partidei, cu răsturnări de situație de ambele părți ale fileului, la finalul setului scorul era 6-6 și în aceste condiții, pentru desemnarea câștigătoarei competișiei s-a jucat un maxi Tie-break Set până la 10. În decisiv, cu un pic de șansă echipa care a reușit să câștige copmetiția cu scorul de 10-9 a fost echipa Floarea Soarelui. Felicitări și mult succes în continuare!

Alte activități

În Sala de Sport „Valeriu Bularca” din oraşul Întorsura Buzăului a fost organizată Expoziţia foto-documentară „Graniţa de Est a Provinciei Dacia Romană”, care a cuprins fotografii, hărți și componente informaționale grupate pe mai multe teme din istoria dacilor și romanilor, precum și despre metodele moderne de cercetare utilizate în arheologie.

Festivitatea de premiere

Organizatorii au oferit echipelor participante, în cadrul festivităţii de premiere: cupe și medalii personalizate pentru locurile I-IV și diplome pentru toate echipele prezente la turneu.

La Ediția din anul 2023 a „Cupei Îndrăgostiţilor de tenis de câmp”, Ediţia a VI-a, au participat jucători amatori numai din zona Depresiunii Întorsurii Buzăului.

Cu această ocazie au fost aduse mulţumiri echipelor, jucătorilor și jucătoarelor, pentru spectacolul sportiv oferit pe parcursul întrecerii, și partenerilor pentru sprijinul acordat în organizarea ediției a VI-a Cupei Îndrăgostiţilor de tenis de câmp”.

Organizatorii acestui eveniment cultural-sportiv: Bogdan Stroie (profesor educație fizică și sport LTME), Dan Buzea (șef secție CCVP din cadrul MNCR) și Costel Iagăr (președinte AS Ciucaș), doresc să mulțumească tuturor jucătorilor pentru spiritul de fair-play de care au dat dovadă pe parcursul acestei competiții de tenis de câmp adresate iubitorilor acestui sport, practicat de data aceasta în familie.

Comitetul de organizare, Bogdan Stroie, Dan Buzea, Costel Iagăr

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.