SPORT 14 septembrie 2022

111 programe la Zilele Sportive Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 749 vizualizări

Ediția cu numărul 15 a Zilelor Sportive din Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 25 septembrie a.c., aduce la un loc nu mai puțin de 111 activități pentru toate vârstele. În cadrul unei conferințe de presă, organizatorii au prezentat noutățile acestui eveniment.

Deschiderea Zilelor Sportive va avea loc vineri, 23 septembrie, la ora 17.00, pe scena din fața Teatrului Tamási Áron din reședința de județ. 

Activitățile sunt gândite în așa fel încât să fie accesibile oricărei categorii de vârstă. Programul poate fi consultat accesând site-ul evenimentului: www.zilelesportive-sfantugheorghe.ro.

Evenimentul este considerat unic în zonă, dar și în țară, potrivit organizatorilor.

„Toată povestea a început în 2007. (...) Este un eveniment unic în zona noastră și nici în țară n-am auzit de așa ceva. (...) În acest an vom avea o singură scenă. (...) Ca și în fiecare an, încercăm să organizăm programe pentru (...) cei mici - foarte multe programe, cele mai multe fiind duminica, de ziua familiei, programe cu câini, tiroliană, concursuri de alergări - și pentru sportivi profesioniști, sportivi adulți și sportivi tineri, care practică zilnic sportul, vom avea foarte, foarte multe competiții.

Vom avea, ca programe noi, un program numit „Safety Bike”, ce conștientizează modul de a conduce pentru motocicliști, vom avea o competiție denumită „Ronaldo Challenge“, unde atârnăm o minge de fotbal la înălțimea de unde a reușit să marcheze Cristiano Ronaldo un gol, și cine reușește să lovească mingea cu capul, primește un tricou cu Zilele Sportive.

Vom avea și un party pentru participanți și pentru spectatorii care vin alături de noi în decursul celor trei zile. 

Și în acest an vom organiza o competiție pentru oameni puternici, denumită „Saint George Fitness Challenge”, care va avea loc aici în centru.

Duminică vom încheia Zilele Sportive cu o alergare colorată, la care așteptăm familii, tineri, să vină în tricouri albe pentru că vom arunca cu praf și sperăm că va fi un program foarte interesant”, a spus, în cadrul conferinței, Nemes Áron, coordonatorul principal al evenimentului.

Consiliul Județean se numără printre co-organizatori și finanțatori, a precizat în aceeași conferință de presă consilierul județean și reprezentantul Clubului Sepsi-SIC, Ambrus József. 

„Consiliul Județean, de peste un deceniu, a început să finanțeze tot ce înseamnă sport, sport de performanță, sport de masă, sport de tineret. Anul acesta am ajuns la o finanțare de 7 milioane de lei, o sumă imensă pentru județul nostru, dar eu cred că merită, rezultatele dovedesc faptul că merită să finanțăm. (...) Cunosc organizatorii, știu de ce sunt capabili, sunt absolut convins că orașul va fi plin mai ales de copii și invit profesorii de educație fizică și antrenorii să fie prezenți, poate câte un copil va ajunge să facă și sport de performanță. Eu le doresc mult succes și Hajrá, Sepsi!”, a declarat, în acest context, Ambrus József. 

Totodată, și Primăria Sfântu Gheorghe este parte din organizare. Potrivit viceprimarului Vargha Fruzsina, sportul este important pentru că, indiferent de vârstă, vine cu multe lecții de învățat. 

Acest eveniment din orașul nostru este dedicat sportului și întregii comunități, (...) pentru cei mici și cei mari, pentru toate generațiile. (...) Eu consider că sportul ne învață modestia, gândirea în comunitate, respectul reciproc și fair-play-ul, și de aceea, noi, lideri de comunitate, profesori de educație fizică și ONG-urile împreună, trebuie să ajutăm aceste activități și aceste evenimente sportive, fiindcă trăim într-o lume unde totul este înconjurat de diferite gadget-uri”, a spus Vargha Fruzsina. 

Pregătirile pentru acest eveniment au început încă din aprilie. Între 15 mai și 15 august, a fost deschisă perioada în care organizațiile interesate au putut depune propunerile lor pentru activități. 

Zilele Sportive, ediția a 14-a, din 2021, au avut loc în perioada 24-26 septembrie. Peste 120 de programe au fost prezentate în cadrul evenimentului, în 26 de locații din reședința de județ. Mai mult, la activități au luat parte peste 3.500 de sportivi, precum și peste 20.000 de spectatori, și s-au împărțit 1.600 de medalii și 250 de cupe, respectiv 600 de tricouri personalizate. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.