SPORT 27 septembrie 2017

10 medalii pentru covăsneni la competiții internaționale de ju-jitsu

de Iulia Drăghici - Taraș | 1250 vizualizări

Sportivii vin acasă de la Cupa Mondială de Ju-Jitsu cadeți U15 şi de la Campionatele Balcanice Open cu medalii aur, argint și bronz

Nu mai puţin de 10 medalii, din care cinci de aur, două de argint şi trei de bronz, sunt rezultate excelente obținute de sportivii covăsneni la Cupa Mondială de Ju-Jitsu cadeți U15 şi la Campionatele Balcanice Open la celelalte categorii de vârstă, inclusiv seniori.

În perioada 22–24 septembrie 2017, orașul Podgorica din Muntenegru a găzduit cea de a 14-a ediție a Campionatului Balcanic de Ju-Jitsu (deschis și pentru participarea sportivilor din afara spațiului balcanic) pentru seniori, juniori U21, aspiranți U18 și copii U12, precum și cea de a 5-a ediție a Cupei Mondiale de Ju-Jitsu cadeți U15, competiție care a aliniat la start peste 700 de sportivi din 21 de țări de pe patru continente.

Departamentul de Ju-Jitsu din cadrul Federației Române de Arte Marțiale (FRAM) s-a prezentat la concurs cu un lot format din 67 de sportivi, antrenori şi staff tehnic, printre aceștia numărându-se şi 10 sportivi şi doi arbitri covăsneni legitimați la CSM Sfântu Gheorghe şi Clubul Sportiv SAMURAI OPS Sfântu Gheorghe, pregătiți de antrenorii Petru Oltean şi Cristina Oltean, care au contribuit temeinic la clasarea echipei României pe locul III, după Rusia şi Grecia.

La finalul concursului, recolta de medalii a covăsnenilor a numărat cinci medalii de aur, două medalii de argint, trei medalii de bronz şi un merituos loc V, obținut de Daniel Mocanu.

Cupa Mondială de cadeți U15 - argint, bronz și un loc V

La Cupa Mondială, echipa României s-a întors acasă cu o medalie de argint şi cu titlul vicecampioană mondială pentru Andreea Crețu, la proba Fighting -48 kg.

De asemenea, luptătorii români au obținut și o medalie de bronz și locul III prin Laurențiu Țifrea la proba ne-waza -50 kg, respectiv locul V prin Daniel Mocanu la proba Fighting -45 kg.

Campionatul Balcanic aduce patru medalii de aur 

Medalii de aur și, implicit, titluri de campioni balcanici au fost câștigate de patru sportivi din țară: Vlad Lascu, proba ne-waza -55 kg U18, Veronica Oltean, proba fighting -25 kg U12, David Tamas, proba fighting -38 kg U12, Radu Boieriu, + 60 kg U12.

De asemenea, o medalie de argint și titlul de vicecampionă balcanică a intrat în palmaresul Anastasiei Bobeș, după proba fighting -48 kg U12, la aceeași competiție.

Vlad Lascu a mai câștigat și o medalie de bronz  la  proba ne-waza  -55kg U18. Acesta va participa la sfârșitul săptămânii viitoare și la Openul Germaniei.

Și Darius Sas a câștigat un loc VII, la proba fighting -34kg U12.          

Openul Balcanic aduce încă titlu de campion

Medalia de aur, respectiv titlul de campion balcanic la seniori proba ne-waza +94 kg, a fost câștigată de Vasilică Bejenaru. Sportivul a obținut și locul III la proba de fighting seniori -94 kg.

„Aceste rezultate deosebit de bune vin ca urmare a unui plan de pregătire a sportivilor bine pus la punct de antrenorul Petru Oltean, coordonatorul echipei tehnice, susținut de cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS Samurai OPS Sfântu Gheorghe.

Mulțumim pe această cale tuturor acelora care ne-au sprijinit financiar sau material şi au făcut posibilă participarea noastră la aceste campionate, respectiv Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Clubului Sportiv SAMURAI OPS Sfântu Gheorghe, Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi Consiliului Județean Covasna, care au finanțat total sau parțial această deplasare, dar și sponsorilor, părinților și sportivilor care au participat prin finanțare proprie”, declară, printr-un comunicat de presă, coordonatorii sportivilor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.