SPORT 19 aprilie 2010

„Ziua de alergare Gáll Lajos“ - ediţia a XX-a

de Covasna Media | 2701 vizualizări
19apr2010-gallCercul de alergare Gáll Lajos din Sfântu Gheorghe organizează pe data de 24 aprilie cea de-a XX-a ediţie a concursului de alergare pe şosea denumită „Ziua de alergare Gáll Lajos”, în memoria marelui alergător de maraton, multiplu campion naţional şi balcanic participant la Jocurile Olimpice din anul 1936 de la Berlin. Concursul organizat anual cu ocazia zilelor oraşului Sfântu Gheorghe adună la start sportivi legitimaţi

19apr2010-gallCercul de alergare Gáll Lajos din Sfântu Gheorghe organizează pe data de 24 aprilie cea de-a XX-a ediţie a concursului de alergare pe şosea denumită „Ziua de alergare Gáll Lajos”, în memoria marelui alergător de maraton, multiplu campion naţional şi balcanic participant la Jocurile Olimpice din anul 1936 de la Berlin.

Concursul organizat anual cu ocazia zilelor oraşului Sfântu Gheorghe adună la start sportivi legitimaţi şi amatori din toată ţara precum şi din străinătate. Au luat startul la acest concurs atleţi de marcă componenţi ai lotului României: Ovidiu Olteanu, Vasile Alexandru, Fekete Csaba, Florin Ionescu, Elena Jagăr, Szabo Mariana, Olteanu Stela, Ionescu Simona, Maghiar Adrian, participanţi la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. De-a lungul aniilor au fost prezenţi concurenţi din Maroc, SUA, Cipru, Coreea de Sud, Serbia, Germania, Spania, Ungaria.

Este singurul concurs din ţară la care sportivii se întrec la 27 de categorii de vârstă (14 bărbaţii, 13 femeile), toţi participanţii primesc medalii de participare şi pachet de sosire. Recordul de participanţi s-a înregistrat în anul 1992 când au luat startul 467 de concurenţi.

Anul trecut au participat 457 de sportivi din 32 de localităţi, cel mai tânăr concurent a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic 88 de ani. Competiţia este organizată cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a judeţului Covasna, a Primăriei Sfântu Gheorghe şi mai multor sponsori.

Csutak Tamas

Teme articol: atletism Gall Lajos alergare
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gugu, 9 aprilie 2011
In ce data se desfasoara editia din anul 2011, respectiv editia a 21-a.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.